Tuesday, May 30, 2006

Håvard forsover seg til eksamen!

Håvard skulle i dag tidlig hatt en eksamen klokken 0900. Pga en svært uheldig feil ved hans vekkerklokke våknet han ikke opp før klokken 1000. Dette er som kjent siste tidspunkt man kan møte opp på eksamen og fortsatt bli sluppet inn. Håvard fikk altså ikke tatt eksamen, noe jeg antar ergrer ham stort. For Håvards del får vi håpe at eksamen var forferdelig vanskelig. Samtidig kan vi minne alle lesere av bloggen om å bruke to vekkerklokker når man skal noe viktig.

Sunday, May 28, 2006

Kebabfeberen herjer

Kebab er en yndet matrett blant bloggerne på fellesbloggen, det er noe alle vet. Men tar det snart litt av? Martin og Torgeir spiste kebab på fredag kveld. Pål spiste kebab til middag i går, og i natt fikk jeg en sms der han fortalte at han hadde tatt pirat-taxi til bislett for å teste kebaben der. Han hadde brukt en time på å komme seg tilbake til sin bopel. I kveld skal etter planen Egil og Martin spise kebab. Kan det bli for mye kebab?

Friday, May 26, 2006

Bilde på bloggen?

Har noen med hell postet med bilde? Jeg prøvde f.eks å poste med bilde av en heller brisen Torgeir i alkohol & burgerrus forrige uke, men hadde ikke noe hell.

Herfra til haugesund

Som nevnt i Påls kebabspalte har Torgis vært i Haugesund. De fleste har vel fått med seg at det var i forb. med et jobbintervju. Noen som vet hvordan det har gått?

Wednesday, May 24, 2006

Musikkanmeldelse: Bab hears Zappa

Frank Zappa er kjent som en av de viktigste og mest inflytelsesrike musikerne i musikkhistorien generelt, og i mitt liv spesielt. Bedrøveligvis døde han mens jeg ennå var ung, så jeg har aldri, og kommer aldri, til å få oppleve min helt live. Torsdag 18. mai kom hans sønn Dweezil (oppkalt etter hans mors inngrodde negl) til Oslo med band, og jeg var på plass. Ett fullsatt sentrum scene fikk ett vannvittig tre og en halv times show, som tok pusten fra meg. Dette var unektelig en av de absolutt største konsertopplevelser jeg har hatt. Av høydepunkter må nevnes:

  • At åpningslåta var den temmelig syke "Help I'm a rock!" fra Freak Out. (I don't want to be a rock. I think I rather be a police officer. Help I'm a cop!)
  • Dweezils holdning konserten igjennom. Rolig og selvsikker, og med et smil om munnen minnet han mye om sin far, og med soloen på Inca Roads viste han at om han ikke er DEN zappa, er det ingen tvil om at han har arvet store gaver fra sin far.
  • Når Terry Bozzio på over 50 år entrer scenen i helsetrøye og med piercete brystvorter, og går amok på trommesettet mens han synger "I'm so cute".
  • Steve Vai's gitarkunster. Særlig var gitarduellen med Dweezil under Montana orgasmisk.
  • Napoleon Murphy Brock. Tidenes tøffeste svarte mann.
  • Når Dweezil takket publikum for fremøte og han ble så rørt at han nesten gråt.

For å sitere en konsertanmelder tilstede i salen: "Vi skriver bare mai, men årets musikalske begivenhet i hovedstaden har nå definitivt funnet sted."

Livstegn fra Hansen

Fikk en melding sent i går av Hansen.
Han har tenkt å prøve kebab i Haugesund i dag.
Blir spennende om han kan bidra med en komparativ analyse i
forhold til Oslo og Trondheimskebabene.
Fra tidligere er han jo kjent for sine sammenligninger av spinn og gass.

Mer om dette senere.

Monday, May 22, 2006

Sykdom@Egil

Egil er syk. Jeg vil sykle med han, men han vil ikke trene fordi han er syk.

Saturday, May 20, 2006

Fantastisk!!


Om ikke i toppform, H var strålende i sitt ganske overstadige vesen i kveld og natt. Det begynte at han og Martin mixed white russian i 7-tiden fredag kveld.

Jeg gjorde det til dagens mission å treffe Håvard, Torgeir og Martin ute. Først må jeg få kommentere at Torgeir tidligere på kvelden ikke hadde tastelåsen på. Jeg rakk bare ett ring før han tok telefonen, i halv-syv tiden, men da jeg skulle gratulere ham med utmerkede reflekser, så var alt jeg hørte en illevarslende skraping og krimskramselyder. Så jeg ble nødt til å ringe'n opp igjen og da tok'n telefonen, sløve faan.

Anyways, først skulle vi møtes på erverdige Mojo i tolv-tiden, men så ble det forandret til Sirkus, der H skulle møte en kompis (som han seff ikke visste om var der inne osv). Det var KØ, og type stappet kø - en inn for en ut, og siden sirkus er en liten plass (vel, dette er i følge min oppfatning, det var mulig at beslutningen ble tatt på grunnlag av billig øl et visst annet sted) med dertil dårlige statistiske egenskaper for uskiftninger per tidsenhet (færre bli fulle ett lite sted enn et stort) så dro vi et annet sted - selv om det ifølge Torgeir var mye fine damer der. Det var det som var det ved siden av det ved siden av Monte Cristo. En kjellerdings med ETT biliardbord. Før vi andre visste ordet av det hadde Håvard kjøpt øl meg undertegnende og seg selv. Så vi lånte piler og gikk ned i kjelleren, som var tom for anledningen, dvs før vi kom. Vi spilte så et spill som gikk på at

1. alle kaster først en pil med venstre
2. den man treffer skal man treffe 5x med høyre hånd, ludo termineringspunkt-type
3. når man hadde gjort 2) kan man treffe andre sine tall og telle dem nedover. en med negativ verdi (ikke 0) er ute.

Det endte med at øllet ble tomt før spillet ferdig, så vi dro til cherrox og traff H's kompis. Der var det ikke altfor mye folk idag, men helt greit med litt luft til overs. Det første som skjedde var at vi satte oss ned ved et bord, som etter sigende ble holdt av av nabofyren for noen jenter, men han kjente dem ikke så han gav faan og vi satte oss. Dette var etter at vi hadde kjøpt øl - disse chicksa kom tilbake og klagde osv osv men vi orka ikke stresse, så vi ble sittende og de hadde ikke noe å si på det.

Så gikk tiden til skravling. Jeg vil herved erklære at Martin er månedens oppussingsobjekt - frivillige søkes til handletur. Denne høye karen har draget om han bare gidder, kan'n huke inn 10 laken på poker en fredag, kan han faan meg fikse 'bonus' ute. På handlelista:

En fresh hvit festskjorte m/krage (NB: må også påtvinges)
En fresh og rumpefiksert olabukse
Belte hvis nødvendig, hvitt eller brunt (fint til olabukse)
Hårgele evt lue

NB: påtvinging av enhetene (samtidig) inngår i oppdraget. Utprøving ved moderate alkoholinntak.

Uansett, Martin stakk hjem i ca 3-tiden. På dette tidspunktet var vår venn Hansen ganske så brisen på dansegulvet, men jeg og Håvard chilla og så på underholdningen. Hansen fikk draget på et stykk qvinne, menneh hun forsvant i kveldens (brutale) avslutning. Det var for øvrig også en haug men lave, mørke, utenlandske chicks der.

Så da var det mat på gang, og jeg tok på meg å brødfø H siden stakkaren ennå er uten jobb. Oppfordrer alle til å spandere føde på H så lenge han er så fattig (jævla snylter!?) Vi havnet på burgerking, en skitten jallasjappe, men de har burgere der, så det ble det. Jeg punget ut 170 spenn på to burgere og vann (ikke meny!!) og da fikk jeg og H samme burger, bare han fikk en med 3x kjøtt og jeg med 2x. Se bilder. Det var da H viste sitt sanne, filosofiske seg; "fantatisk! denne burgeren er fantastisk!" gjentok han med velkjent karisma flere ganger. Visst, visst:)

Friday, May 19, 2006

hater SVERIGE

Nok engang er søta bror ute og ler av norge! Misunnelsen er til og føle på hos dem jævla svenskene.. Dem ville nok gjerne hatt norge ennå tenker jeg. Vi er mye mye rikere enn dem og slår dem som regel i idrett, bortsett fra en dårlig år 2006!

sitat svensk avis: «Det är faktiskt ganska skönt att se hur råvarubolagen och andra aktier som tidigare gått som skållade troll bombas ut ordentligt, och nästan ännu skönare är det att se den brutalt övervärderade Oslo-börsen åka på en rejäl snyting direkt efter syttende mai - sug på den, norrbaggar!»

Måtte carola komme SIST i grand prix og sverige TAPE alle kampene i fotball-vm!

Thursday, May 18, 2006

En kilde til daglig glede

Jeg vil blogge om en nettside som har gitt meg mye glede.

http://www.damninteresting.com/ tar hver dag for seg et tema som svært ofte er, for å si det folkelig, "pokkers" interessant. I artiklene vil man i de fleste tilfeller finne referanser for dem som ønsker å fordype seg ytterligere i det aktuelle emnet. Leserkommentarene som følger hver artikkel vitner også om en begavelse på leserne himmelhøyt over for eksempel vårt hjemlige Dagbladet.

Nettstedet ble opprettet av webutvikleren Alan Bellows i september 2005, og benytter seg av en rekke faste skribenter.

Jeg vil nå gi 3 eksempler på artikler som jeg mener fremhever forskjellige aspekter av siden.
  • "This Place is not a Place of Honor". Hvordan skal man merke atomavfallsdeponier på en slik måte at enhver fremtidig sivilisasjon forstår å holde seg unna?

  • "The Call of the Bloop" . Amerikanske ubåtlyttestasjoner har flere ganger fanget opp en lavfrekvent dyrelyd, men ingen dyr er store nok til å lage en så dyp lyd.
  • "Eyewitness to Hiroshima and Nagasagi". Faktisk var det mange som overlevde atombombingen av disse Hiroshima og Nagasaki. Noen så til og med atombomben hengende i en fallskjerm før den detonerte.
Totalt ligger det ca 250 artikler på siden.

Kebabside

Hei,

Er det interesse for å opprette en kebab-side med avstemninger m.m. alla http://www.kebabguiden.no/ , men mer avansert og brukervennlig.

Etter å ha reist en del, og spist kebab på forskjellige steder i verden, ble jeg overrasket
over at den beste kebaben var å finne i Oslo.

Jeg liker å likestille min kebabavhengighet med Martins pokeravhengighet. Egil sier at en "skikkelig" kebab skal være sterk. Han ville kanskje brukt uttrykket "kjerring-kebab" om svak kebab. Jeg har i det siste diskutert dette med kebabmenn, bla.a. min gode venn Rashid på hjørnet på Hot Kebab på Sinsen, som jeg spiste biffkebab hos senest i går. Han spiste selv kebaben svak, og mente man fikk en bedre smakopplevelse av tilbehøret på denne måten. Det er noe med det Egil. Du kan likegodt kjøpe en chilli i butikken, du vil ikke smake forskjell uansett. Som Rashid sier: "En svak kebab blir både 17. mai og julekveld på en gang. "

2 timer med Egil - hans inntak av mat

Jeg så CL-league finalen hos Egil i går. Mot normalt hadde han ikke trent denne dagen, så hans appetitt var nok noe svekket. La meg nevne hva han puttet i sin mage.

Like før kampen: kroneis, jordbær.
Like etter kampstart: 3 gulrøtter
I pausen: En pose micropop.
I andreomgang: To tykke brødskiver med en av disse påleggssalatene

Mot slutten av kampen merket jeg han begynte å bli litt irritabel, så jeg antar han begynte å bli sulten igjen.

Ex statsansatt

Jeg erklærer herved at jeg ikke skal ta dr.grad pga jeg gidder faan ikke! Dvs

www.adactus.no

blir fokus nuh. Jeg innrømmer også at jeg var verdens mest udugelige dr.grad student, på ett år stod jeg i ETT fag. Men spenn til øl hadde jeg i alle fall, og det er viktig nok:)

Wednesday, May 17, 2006

Kebab@Pål, episode2

Dr. Bab har tidligere uttrykt bekymring for Påls livvidde, grunnet stort inntak av Kebab. Dette fikk jeg bekreftet sent på 17. mai, da han i en samtale på MSN, under nicket "Pål", uttalte følegnde:

Pål sier:
begynner å få øl mage
Pål sier:
kebab mage
Pål sier:
sa at j spiste dritmye kebab
Pål sier:
til karin
Pål sier:
tror ike hun likte det
DazBARCELONA sier:
ai, nei
DazBARCELONA sier:
hvor mange kebab spiser du i uken? velger du de sterke?
Pål sier:
3-4 kanskje
Pål sier:
forrige uke spiste jeg kanskje 5
Pål sier:
nei svake

Den observante leser legger også merke til at Pål er redd for effekten hans voksende mage har på det kvinnelige kjønn. Er det Oslo-livet som fører til dette forfallet, eller er det en del av det å vie sitt liv til fysikken? Dr Bab meldes å være på vei til byen, og målet er at vi kan gjøre en grundigere empirisk analyse av Påls fysiske og psykiske tilstand, for å se om tiltak er nødvendig.

Transport Tycoon også tilbake på nettet!

Ja, det er nesten for godt til å være sant, men klassikeren Transport Tycoon er tilbake i ny, bedre og open source versjon. Screenshots på

http://www.openttd.org/screens.php

God 17. mai til de som ikke er fyllesyke;)

Tuesday, May 16, 2006

Hva skjedde med huffameg?

Martin er observert på partypoker med til tider fryktinngytende spill i det siste, men overraskende nok heter han t_singer. Martin byttet navn fra t_singer til huffameg for noen uker siden, men nå har han byttet tilbake!
Grunnen til dette overraskende byttet er uvisst... kanskje har han et bedre navn med t_singer, kanskje dem lo av navnet huffameg og martin ble fornærmet... noen som har hørt noen rykter?

Monday, May 15, 2006

Nye utfordringer for Egil

Under middagen i dag i kantinen fortalte Egil om dagens treningsøkt; han følte seg litt tom for energi fordi han i går hadde bedrevet intervalltrening. Videre kom det frem at den tidligere nevnte ryggmaskinen er blitt oppgradert så man kan nå trene med opptil 95 kgs motstand! Dette er nesten for godt til å være sant, et problem nevnes i bloggen og vips så er det tatt hånd om.

Sunday, May 14, 2006

Robert J. Fischer - Geniet som ble for stort å bære

Jeg synes Bobby Fischer er kjempemorsom. Derfor vil jeg blogge om han.

Han likte veldig godt å spille sjakk, og ble fort veldig flink. Han er supersmart, et av de største genier verden har sett (IQ-en ryktes å være astronomiske 189), og dedikerte seg fullt og helt til sjakken - "All I want to do, ever, is just play chess." Han har også vært flere ganger i fengsel.

Allerede da han var 16 var det klart at han var vestens store håp i kampen om den sovjetdominerte sjakktronen. Det var også klart at han var en meget spesiell person med særegne synspunkter. Her er et berømt intervju fra den gang.

I1972 ble han verdensmester i sjakk, og helt under den kalde krigen. "Nobody has single-handedly done more for the U.S. than me. When I won the world championship, in 1972, the United States had an image of a football country, a baseball country, but nobody thought of it as an intellectual country. I turned all that around single-handedly."

Etter dette spilte han nesten ikke noe sjakk, og lot høre svært lite fra seg før han i 1982 publiserte en pamflett om da han ble mistenkt for å være bankraner og fengslet: I Was Tortured in The Pasadena Jailhouse.

Han vant en returmatch mot Boris Spassky i Jugoslavia i 1992. Usa hadde på den tiden handelsblokkade av landet, og denne matchen førte til at det ble utstedt arrestordre på Fischer. Han kunne dermed ikke sette sin fot i USA igjen, og valgte å bosette seg i Budapest - "the women got great asses in budapest". Her er et brev skrevet til politiet i budapest, der han anmelder huseieren for å være med i en konspirasjon om å stjele hans "31 empty, but annotated cardboard boxes".

Sommeren 2004 ble han arrestert på en flyplass i Japan. Han satt nesten ett år i fengsel, mens han kjempet mot å bli utlevert til usa. Her er detaljer fra hendelsen: arrestert i japan.

Enden på visen ble at Island tilbød han statsborgerskap og reddet han fra utlevering. Han er nå bosatt på Island.

På Bobby Fischers hjemmeside kan man finne mye mer informasjon, blandt annet mange morsomme intervjuer.

La meg avslutningsvis nevne at jeg ikke deler Fischers politiske synspunkter.

Kebab@Pål

Pål spiser kebab hver eneste dag. Han blir aldri lei. Den koster kun kr. 35. Ensidig? Kanskje, men som det står på wikipedia: "Some kebab connoisseurs will also point out that it contains every food group for a healthy meal and lifestyle."

Settlers tilbake på nett!

Diplomen gikk jo for de fleste av oss med på den glimrende javaversjonen av Settlers. Nå har Ravi funnet en herlig nyutvikling av spillet som ikke krever oppstart via DOS, som kan lastes ned fra http://www.s3dconnector.net/download.php?sid=c51ed7f9be1fb23a6b327a455dbb62fd
Her kan 3-6 spille, også sjøfarer og andre versjoner! Jeg spår at en ny æra vil ta form..

Friday, May 12, 2006

Dags helgeplaner

Som kjent spiser mange av blogdeltagerne grøt sammen på fredag, det har blitt en slags tradisjon, eller et rituale, som innleder helgen. Dag har vært flittig til å møte opp på disse tilstelningene, men jeg må desverre melde at vi ikke kan regne med hans selskap i dag. Han skal til Oslo i helgen, og rekker ikke grøten. Til Oslo skal han reise med fly. Jeg vet ikke hva han skal i Oslo, men kanskje han treffer noen av de andre bloggerne som befinner seg der nede. I så tilfelle håper jeg på at vi får oppdateringer i dette forum.

Hansens bruk av status opptatt på MSN

Noen andre som har lagt merke til at Hansens status svært ofte veksler mellom pålogget og opptatt på MSN? Jeg finner dette svært irriterende, særlig når det skjer mens jeg er i en samtale med han. Jeg antar dette skyldes at han kjører et fullskjermsprogram, for eksempel en lysbildefremvisning, vekselvis mens han deltar i samtaler. Jeg vil han skal slutte med dette.

dama til egil..

Egil er obersvert med ei dame i het omfavnelse på dansegulvet på cherrox i opptil 2 timer lørdag den 6 mai... Undertegnende oberverte dem siste gang kl 03.25 natt til søn, og da var det fortsatt hett på dansegulvet i en rolig dans... Trolig var det en av klinesangene fra slutten av 80-tallet! Hva som skjedde etter dette vites ikke, men nå har nyskjerrigheten tatt overhånd.... Er det noen vitner? Hansen var også observert på cherrox på dette tidspunktet, han må da ha sett noe! Munnen til egil er jo tyst!!!

Breaking news: H på nytt jobbintervju!!!

H skal på nytt jobbintervju med Gassco, et statlig selskap i Haugesund som finner det for godt å overbetale sivilingeniører. At dette er i Haugesund, er utaler han at 'er kanskje litt kjipt'. Han vurderer altså å svikte oss gutta og flytte til utkanten. 'Jeg må ha penger til dop og horer' er Hansens unnskyldning.

Intervjuet er 24. mai og H har måttet ta en personlighetstest, noe han likte dårlig, se under.

12.05.2006 00:19:59 Torgeir
tastene var ekle

måte velge hva som var mest beskrivende for peronlighet og minst beskrivende av 4 alternativer

gjentatte ganger

108 ganger

så var lett å moti seg selv
motsi

hvis man ikke er klar i hue

huff

man må testes hele tiden
--
Hansen vurderer videre å ta inn på SAS hotellet. Han uttalte på chatten at han fikk velge hotell selv, men at å ta det dyreste kanskje var dumt. Undertegneded vil følge historien ettersom den utvikler seg.

Thursday, May 11, 2006

Pål på nett!

Pål har nå etter hans egent utsagn fått seg nett hjemme. Riktignok spesifiserte han i en chat ikveld at han har hatt nett hele tiden, bare at den forrige huseieren ikke hadde betalt regningen. Pål er derimot ikke sikker på hvor mange 'k' han har, noe han ble anbefalt å sjekke ut. Vet noen om en dertil egnet metode?

M på MSN

M hadde tiltalt undertegnede på MSN tidligere i dag mens han var borte fra maskinen. Mange timer senere var M fortsatt på MSN og en kort replikkveksling fant sted. Det kom for dagen at M omtaler sin tidligere veileder kun som D. Betydningen av dette er ukjent.

Egils sterke rygg - rapport fra en treningsøkt

I går var jeg og trente på Gløshaugen Idrettsbygg med d'herrer Egil og Dag. Dag var forøvrig noe forsinket til treningen, som skulle starte etter endt arbeidstid klokken 15.00. (Ansatte ved NT-fakultetet har arbeidstid 0800-1500 fra 1. mai til 1. september)

Mot slutten av en variert treningsøkt som omfattet alle muskelgrupper, trente vi med en ryggmaskin. Den maksimale motstand på denne maskinen er 75kg. Egil brukte ryggen sin til å løfte 75kg i tre sett à ti repetisjoner mens jeg så på. Maskinen har ikke flere utfordringer å gi ham. Vil Egils ryggtrening nå stagnere?

La meg avslutningsvis nevne at Egil dusjet på idrettsbygget, mens jeg gikk hjem og dusjet på mitt bad. Dag hadde tatt det veldig med ro pga nylig sygdom, og trengte slettes ingen dusj.

Wednesday, May 10, 2006

ad H

H har i det siste vært lite på msn, og generelt lite tilgjengelig. Da jeg logget meg på i dag tidlig var han faktisk pålogget. Jeg tok umiddelbart kontakt, og han svarte etter en viss ventetid (8-10 min?). Etter min mening hadde vi en god samtale, men etter kort tid og helt uten forvarsel logget han seg av.

Jeg vet at H snart skal ha eksamen om partielle diffligninger (han liker å si at naturen er styrt av slike). Håpet mitt er at han vil tre ut i offentligheten med gammel styrke så snart han er ferdig med eksamen.

Fellesbloggen

Det har kommet en ny blog. Fellesbloggen er her.

Vi kan holde oss oppdatert på hva som skjer med folk til enhver tid, også når de ikke er pålogget på msn.

Jeg fatter og begriper ikke at vi har klart oss uten en slik blogg så lenge.