Thursday, January 31, 2008

Håvard mot Reidun Prydz?



I fjor ble det, som mange nok er klar over, inngått et veddemål mellom Brage og Håvard: Håvard skulle gjennomføre Birkebeinerløpet 2008 på mindre 8 timer og 55 minutter, eller så må han betale Brage en kasse øl. Er det noen som vet noe om utviklingen i saken? Egil hinter om at Håvard har gitt opp før han har startet (!). Blir vi virkelig snytt for kanonduellen mellom Håvard og Reidun Prydz?

Wednesday, January 30, 2008

Gratulerer!


Vår alles kjære Dag fyller i dag år! Håper alt står bra til i Tyskland og at det blir en stor feiring med god kake samt meget å leske seg på:) Gratulerer!!

Tuesday, January 29, 2008

Bentsen i ny jobb!

Jeg kan rapporte at Bentsen fikk jobben over forretten i går!
Han blir dermed værende på Rognan, noe som jo er litt trist.
Men gratulerer!

Norges største idrettsprestasjon!


Jeg vil hylle Magnus Carlsen for å KNUSE verdenseliten i sjakk de siste to ukene. Seieren mot verdensmester Kramnik med svarte brikker var et kunstverk verdig DaVinci, dette er en idrettsutøver Norge vil ha mye glede av i tiden fremover. Seieren førte til at han nå er rangert blant verdens 10 beste sjakkspillere, ikke verst av en 17 år gammel pjokk fra Lommedalen i Bærum..

Monday, January 28, 2008

Prof.Bentsen er i OSLO

Prof. Bentsen er for tiden i Oslo. Her er han på jobbintervju hos Validus Engineering, et svensk selskap hvor kompetansen ligger innen termodynamikk og computational fluid mekanikk. Han søker seg til kontoret i Rognan. Dette kontoret ble åpnet i fjor. Han skal møte sjefen over en middag i kveld og drar i morgen tidlig. Videre bor han på Comfort Hotel Børsparken.

Åretur

I helga var jeg i Åre i Sverige på firmatur. Vi bodde på en svært fin hytte som vi hadde leid av Åre executive skiing. Det var helt andre boller enn når jeg var i Åre som student. Hytta hadde boblebad på verandaen, hjemmekino, xbox etc. Jeg gikk ikke på ski men var med på en festlig after-ski. Det var enorme mengder snø der, var nesten ikke mulig å komme fram noen steder. Jeg kjøpte masse smågodt i løs vekt til kr. 39 SEK pr kilo, samt 3 pakker gnocchi (som er nesten umulig å få kjøpt i Norge). Det var fri bar og mat hele helga så jeg har levd ganske godt.

Saturday, January 26, 2008

Friday, January 25, 2008

Glatt!


Det er utrolig glatt i Trondheim idag. Så glatt at jeg måtte sitte på med en kollega til rema, slik at jeg kunne gå bortover istedet for nedover. Veien hjem var likevel ikke akkurat helt uten is - vinteren er langt ifra ferdig og dette lover ikke godt!

Rema har forresten jævlig dårlig taco.

Lys hos Bab


Jeg var utenfor hos Bab idag. Først så trodde jeg det var mørkt der, men så så jeg det var lys. Lurer på hva han bedriver der inne. Det er jo fredag, så kanskje han slapper av med TV-spill, øl eller film?

Ungdommen

Jeg var på butikken i går og kjøpte kyllinglår. I køen foran meg stod to ungdommer på ca 14 år. Den ene skulle kjøpe èn smågodthodeskalle i lakris. Prisen ble femti øre, noe ungdommen valgte å betale med kort. På spørsmål om han ville ta ut noen penger, svarte han at han ville ha tyve kroner. Han dro kortet sitt og stod og så spørrende ut i lufta, mens han ventet på tyvekroningen sin. Kassadama brukte en håndgest til å indikere at ungdommen hadde glemt å taste koden sin, noe nevnte ungdom misforstod dithen at han måtte dra kortet på nytt, så han fant fram igjen sin lommebok og tok ut kortet. Kassadamen tydde nå til verbal kommunikasjon, og sa med tydelig røst: "tast koden". Dette fikk den ungdommen som ikke handlet til å begynne å storle; det riktig runget i lokalet. Ungdom èn tastet nå inn koden sin, og kassadamen, etter at hun nøye hadde bekreftet at beløpet(tyve kroner og femti øre) var godkjent, rakte den ventende tenåring en blank skillemynt. Ungdommene forsvant leende ut i vinteren, mens smågodthodeskallen ble liggende igjen på disken.

Thursday, January 24, 2008

Den drukner ei, som fôres skal

I går var jeg og Svein hos Martin og beskuet akvariet, så jeg tenkte jeg skulle komme med en oppdatering. Kampfisken er lilla og ganske tøff. Den ene sugefisken kan ikke svømme skikkelig, men er også tøff. Kampfiskhunnene er svært kjedelige.

Martin fôret fiskene mens vi så på; han gav dem mygglarver. Det var mye mat, fiskene bulte etter at de hadde spist. Martin fortalte at han bare gav dem mat en gang i døgnet, fordi han likte å være litt streng med dem. Han sa også at han skulle gi dem mindre mat neste gang, siden de bulte så fælt.

Fiskene har ikke fått navn enda, men Martin og (kanskje mest) Vibeke har noen idèer. Kampfiskhannen skal kanskje få navnet Bobby Fish etter den nylig avdøde sjakkspilleren. Kampfiskhunnene var forespeilet noen rumensktklingende pikenavn, vistnok også oppkalt etter sjakkspillere. Da de to sugefiskene suger på forskjellig vis- den ene med hele kroppen og den andre kun med munnen- vurderes Helsug og Halvsug som navn på disse. Jeg synes Helsug og Halvsug er de teiteste fiskenavnene jeg har hørt, og jeg føler at Svein også synes det var litt dumt.

Jeg må avslutte med å si at Martin ikke sa noe om fiskenes navn, dette kom først på banen da Vibeke kom hjem fra jobb senere på kvelden. Martin innrømmet at han ikke hadde sagt noe om fiskenes navn fordi "han ikke turde".

Wednesday, January 23, 2008

Penissjokk

I dag da jeg besøkte fjesboken som vanlig fikk jeg sjokk: Egil hadde lagt ut et fotoalbum der det kun var ett eneste bilde. Bildet var av en eldre manns penis, og han markerte (tagget) at bildet var av Dr Bab. WTF???? Trolig skyldes dette at Bab og jeg har moret oss med å tagge Egil i diverse bilder som Pål tok i Sør-Afrika (giraff, måke, neshorn, elefant, liten negergutt), men det kvalifiserer da vel på ingen måte til å hevde at Halvor er en gammel pikk?? Like skremmende er det at egil er i besittelse av slike bilder, kanskje han har tatt det selv av noen i familien?

Som kjent kan egil være litt langsint, men her synes jeg han har tråkket alvorlig i tomaten.

Fortumlet blogger vinner pris ett år for tidlig


Jeg var tilfeldigvis i oslo i et møte mandag, og stakk innom på åpningen av et mobilforum. Stor var forfjamselsen da vi i sjappa stakk av med 1 av 3 priser som ble delt ut iblant (bare) norske selskaper. Spesielt fordi jeg ressonerte at de ville ha sagt ifra på forhånd. Jeg måtte takke for prisen på scenen og hadde seff ikke noe tale klar - rimelig småpinelig. Jeg gjorde det hele kort og da mener jeg KORT. Som betyr at dette får jeg nok høre endel år. Mitt eneste håp nå er å vinne en av de andre to prisene neste år, noe som egentlig var mer 'planen'.

Monday, January 21, 2008

Fiskelykke for Martin og Vibeke

Martin og Vibeke har kjøpt fisker til tidligere nevnte akvarium. De har kjøpt en kampfisk og et par sugefisker. Martin har uttrykt bekymring for at kampfisken kan spise de andre fiskene. Den har opprettet et territorium rundt pumpa som renser vannet - nåde den som kommer nær

Sunday, January 20, 2008

SNØ


    Ja er du norsk så har du ski på beina
    Og ski på beina skal du alltid ha
    Mot store hvite skoger skal du daffe
    Og frost og snø skal få deg yr og gla'

    Nei ned med alt som vintern bringer med seg
    Og ned med julefryd og vintersport
    Forkjølelser, forfrysninger og armbrudd
    Det vises aldri fram på julekort

    Til alle som er glad i norske vintre
    Kom gi meg argumenter og bevis
    Hva er så bra med kalde mørkenetter?
    Med motorstopp og vindu' fullt av is?

    Nei ned me alt som vintern bringer med seg
    Og ned med julefryd og vintersport
    Forkjølelser, forfrysninger og armbrudd
    Det vises aldri fram på julekort

    Snø snø
    fyller meg med sinne
    Snø snø
    sperrer alle inne
    Snø snø
    Vintern gjør meg bare sprø

    Nei ned me alt som vintern bringer med seg
    Og ned med julefryd og vintersport
    Forkjølelser, forfrysninger og armbrudd
    Det vises aldri fram på julekort

    Et snøfnugg er et såkalt lite kunstverk
    Og hvert et fnugg er ålreit sånn for seg
    Men når de samler seg og blir til fonner
    Og skred og ras da takker jeg for meg

    Nei ned me alt som vintern bringer med seg
    Og ned med julefryd og vintersport
    Forkjølelser, forfrysninger og armbrudd
    Det vises aldri fram på julekort

    Snø snø
    fyller meg med sinne
    Snø snø
    sperrer alle inne
    Snø snø
    Vintern gjør meg bare sprø


Sang: Pelle Parafin
Kor: Frida Frosk, Ragna Rekkverk & Sandra Salamander
©1981 Pelle Parafins Bøljeband

Friday, January 18, 2008

Robert James Fischer (1943-2008)

I dag meldte islandske aviser at Bobby Fischer døde av sykdom. Jeg vil oppfordre alle bloggere til et minutts stillhet kl. 20.00 i kveld for å minnes en av vår tids største tenkere. I tillegg vil jeg at alle sender noen varme tanker til Martin i denne tunge stunden.

For å lette sorgen kan man jo ta en titt på et av de vidunderlige kunstverkene Bobby har etterlatt oss.

Egil over vidda

Egil dro nettopp fra kontoret. Han ble observert på vei ned til hestehagen, der han formodentlig bordet en flybuss. Klokken halv fire i ettermiddag skal han fly til Bergen, dersom flyet er i rute. Han har en søster i denne merkelige byen, og ville besøke henne. Søndag fortsetter ferden med tog over Hardangervidda til Geilo, der han skal delta på et programeringsseminar på dr.Holms hotell. Neste fredag reiser han videre med tog, som Pål nevnte, avslutter han reisen sin med en Oslohelg.

Wednesday, January 16, 2008

Kommunikasjonsproblemer

I dag var jeg en tur på 7-eleven for å levere tilbake en film (Der Untergang). Da han slo inn filmen var det tydeligvis noe galt med lånekontoen min. Overraskende nok forsto jeg ikke et ord av hva han sa, var omtrent som om han hadde munnen full av Hubba Bubba. Jeg oppdaget derimot ingen fremmedlegemer i munnen hans og noen av ordene var mulig å forstå, så han var absolutt ikke av utenlandsk opprinnelse med dårlige norskkunnskaper. Etter godt og vel ti minutter med svært pinlige forsøk på å forstå hva i alle dager denne mumlende galningen prøvde å formidle, tok jeg en titt på datamaskinen og skjønte at filmen ikke var blitt slått inn da den ble leid ut. Jeg gjettet derfor på at han ville vite når jeg hadde leid den. Jeg svarte "i går" og han mumlet noe greier som jeg tror var et takk.

Saturday, January 12, 2008

Kebabost



I dag var Linda på harrytur til Åre og Storlien. Hun kom hjem med en hyggelig overraskelse: "Milko Mjukost Kebab - Bredbar smältost med kebabkött". Osten er laget av Östersunds meieri og har en 'fetthalt' på 19%.

Friday, January 11, 2008

Egil vs. forsikringsbransjen

Som tidligere nevnt, ble Egil frastjålet en lommebok under reise i Barcelona. Han har innrapportert dette til forsikringsselskapet, og har mottatt NOK 3000 i erstatning. Dette til tross for at lommeboken kun inneholdt ca €100 i tillegg til kortene, dvs en samlet verdi på ca to tusen spenn. Dersom man trekker fra egenandel på 500kr, skjønner vi at Egil har fått utbetalt omtrent dobbelt så mye som han egentlig har krav på. Egil har rett og slett bevisst løyet grovt: Han sa han hadde €200 i lommeboka, "i tillegg til endel i norske penger". Videre har han overdrevet lommebokas verdi, og han påstod også at han hadde mistet et klippekort til bussen, enda han hadde tatt dette ut av lommeboken før "uhellet" intraff.

Kinoetikette

I går var jeg på kino. Igjen var det mye å ergre seg over. Jeg synes det er fantastisk irriterende at folk ikke kan sitte stille når de er på kino. I går satt det to folk litt til høyre bak meg, og pratet mye under hele filmen. Akkurat i går hadde jeg desverre hverken popcorn eller brus, ellers hadde jeg garantert kastet noe på dem. Det var like før jeg snudde meg og skrek, da personen rett bak meg tok affere. Han reiste seg opp, og ba subbet "holde kjeft". Jeg takket ham ved å gi ham det internasjonalt gjenkjennelige "tommelen opp"-tegnet.

En annen irriterende ting er snop-bråk. Har man med seg popcorn eller smågodt er åpningen på snopbeholderen såpass stor at det blir relativt lite støy når man forsyner seg. Og man må vel innse at et slikt minimum av støyforurensing må man finne seg i når man ferdes i det offentlige rom. Men godteposer av plast bråker unødvendig mye. Her har mange mye å vinne ved å bruke rett teknikk. Ved å helle på posen, og la slikkeriet rulle ned i en ventende hånd, forstyrres det øvrige publikum langt mindre enn om man tvinger to fingre ned i et trangt hull for så å rote rundt etter en godbit. I går opplevde jeg noe av det verste overtramp jeg har bevitnet på dette området. Ved siden av Linda satt det en fyr som spiste drops. Han hadde tydeligvis bestemt seg for at dropsposen skulle vare hele filmen gjennom, så det var ganske sjelden han tok seg et drops. Mellom hver gang puttet han posen ned i en trang olabukselomme. Når han så skulle bedropses, måtte to fingre ned i lommen for å dra knatreposen opp derfra. Så rullet han posen ut, før han lette etter et drops fra utsiden av posen. Dette dropset manøvrerte han så opp til hjørnet av posen ved å trykke og klemme på utsiden av posen, ikke uten store mengder støy. Når dropset var vel plassert i hans ventende gap, var tiden kommet til å rulle sammen dropsposen møysommelig før den atter en gang fant veien ned i den trange lommen. Jeg vil anslå at hele prosessen tok tredve sekunder.

Det verste av alt er selvsagt folk som blir oppringt på mobiltelefon, og så faktisk velger å svare. Det er vanskelig å fatte at universet er uendelig stort, men det er egentlig enda vanskeligere å fatte at enkelte kan være så gjennomført idiotiske. I går var vi heldigvis forskånet for mobilbarbarisme.

For å summere: Hold kjeft, ikke bråk mer enn absolutt nødvendig med godteposer, og se til helvete å ikke prat i mobil. Er dette for vanskelig, så se filmen hjemme isteden. For å si det som Rocky:

    "Er det så inni rævvsprekken komplisert å sitte stille og holde kjeft!?"

Tuesday, January 08, 2008

Lost in translation?

Over nyttår var Egil, Ketil og Martin i Barcelona, mens Brage var i Sveits. Jeg må medgi at jeg synes det er litt skuffende at vi ikke har fått lese noe om deres opplevelser i forbindelse med nyttårsfeiringen her på bloggen.

I et forsøk på å få snøballen til å rulle, kan jeg fortelle om et av Egils nattlige eventyr Barcelona. Han hadde blitt oppsøkt av en spanjol som stod og hoppet og ropte "Ronaldinho! Michael Owen!", og som utførte diverse sparkebevegelser. Etter at spanjolen tok bena fatt oppdaget Egil at hans lommebok var forsvunnet, blant annet inneholdende et førerkort. Det tapte førerkort gjorde at jeg og Egil tok en tur til biltilsynet i dag tidlig, for å ordne nye førerkort. Jeg har behøvd nytt førerkort i lang tid, da mitt gamle er utstyrt med feil etternavn og et knapt gjenkjennelig bilde. Jeg vil få nytt førerkort tilsendt i posten i løpet av en uke, mens Egil må vente i en måneds tid, da kvinnen på biltilsynet mente at hans tapte førerkort "plutselig kunne komme til rette".

Monday, January 07, 2008

Skøyter

Jeg og Edel har kjøpt skøyter. Det er en skøytebane ved sykehuset som vi har benyttet oss av. Jeg er litt rusten, men har ennå ikke falt.

Thursday, January 03, 2008