Saturday, February 28, 2009

Håvard fyller år!


I dag er den store dagen, gratulerer!

Da Håvard dessverre er på Veslefrikk A, er det opp til oss andre å drikke en eller eller to øl for å feire!! ;)

Friday, February 27, 2009

STAKKARS Sverige

Referat fra aftonbladet under vm-stafetten: " Är det en kollaps vi ser här? Är det ett sammanbrott? Ett ras? En vägg som Rickardsson rusat in i... Ja något är det för det går inte fort nu och Sveriges medaljchanser är på väg att försvinna ut i den tjeckiska snön redan under den första sträckan... Ajajaj...

"Och var har vi Rickardsson någonstans?
44 sekunder efter nu.. 44 sekunder... nej nej nej... aj aj aj... fan fan fan..."

Thursday, February 26, 2009

Ølkart

Jeg skal straks starte med hjemmebrygging, og har i den forbindelse gjort endel research på nettet. I dag fant jeg et nyttig ølkart, som jeg vil dele med dere alle.

Monday, February 23, 2009

BO-STURE OM KVANTEMEDISIN PÅ SCRHØDINGERS KATT!!

Jeg fikk i dag vite at forrige Schrødingerskatt handlet om Kvantemedisin og at vår alles kjære Bo-Sture (prof i astropartikkelfysikk og kvanteoptik!) er intervjuet og kaller dette TØV! Jeg og Dr. Fjeldberg hadde denne karen i kvanteoptikk. Han er en morsom kar som også sitter i nobelkomiteen i Sverige! Jeg husker spesielt en episode der Dr. Fjeldberg hadde glemt å gjorde øvingsoppgaven sin. Han ble da forbannet og sa "Har du inte recknat grabben!? Jag blir så forvånad!!". Dette er den beste læreren jeg har hatt, og han inspirerte meg også til å begynne med PHD i kvanteoptikk, noe som falt meg for TUNGT!

Her er INNSLAGET!!!


Her er også et annet innslag med BO


Professorene John R Klauder og Bo-Sture Skagerstam, Institutt for fysikk, NTNU, diskuterer kvantemekanisk støy.

Babs fremtidige jobb

Det begynner etter hvert også å nærme seg slutten på stipendiatet for Bab, og en fremtidig jobb må sikres. Han har nå fått et skriftlig tilbud fra Sintef i tillegg til at han har et stående Post Doc tilbud fra sin veileder på PhD'en. Har dessverre ikke så veldig mye info å gi om jobbene, utenom at begge baserer seg på forskning på solenergi og at han kommer til å bli på NTNU. Hvilken jobb kommer Dr Bab til å velge? Kanskje det er på tide å lage en ny avstemning, hva bør Bab velge?

Friday, February 20, 2009

Egils Disputas m/Fest

I dag fikk Egil tittelen på sin prøveforelesning. En invitasjon til Disputasen og det etterfølgende kalaset finnes her.

Thursday, February 19, 2009

Værfast i snøstorm i Øst-Europa




Onsdag reiste jeg til Gardermoen sammen med prof Canright og dr Bjelland. Planen var å komme til Podgorica (Montenegro) onsdag ettermiddag, og så sitte i "møte" i hele dag,og reise tilbake fredag.
Da vi ankom transitten Frankfurt fikk vi vite at hele PODGORICA flyplass var stengt PGA SNØSTORM. Vi hadde da valget mellom å overnatte på hotell i Frankfurt og vente på neste fly fredag, eller å dra til Beograd og forsøke å ta et fly derifra i dag tidlig til Podgorica. Vi valgte Beograd.

Vi ble så ført inn på et røykfylt kontor av en eldre øst-europeisk herremann som representerte MONTENEGRO AIRLINES. Han og hans sekretær ville rebooke oss til Serbia. Etter å ha klagd fælt over sitt liv og hvor mye han hadde å gjøre, konkluderte han med at livet var kort og tok ut en halvliter flaske av kjøleskapet merket "Antibiotika". Dette viste seg å være plommebrennvin som hans far hadde lagd. Vi fikk så shotsglass alle sammen. Det holdt 45% og smakte faktisk godt til å være hjemmelagd. Han skjenket også seg selv og hans sekretær mens de samtidig røykte hardt for å senkte stressnivået. Etter 2 timer ble vi rebooket til Serbia. Etter YTTERLIGE 8 timers venting ble vi fraktet til SERBIA der vi la oss kl 02:00. Fikk der bo på en SUITE med 4 rom og 2 bad.
Vi var på flyplassen kl 8 men vi fant fort ut at flyplassen i MONTENEGRO fortsatt var stengt. Etter 5 timers krangling med MONTENEGRO AIRLINES fikk vi et fly tilbake til OSLOL.

Oppsummert har jeg for det meste oppholdt meg på FLYPLASSER de to siste dagene. Vi har drukket plommebrennvin av flypersonale i Frankfurt i arbeidstid, og spist en god frokost i Serbia, men kom oss aldri til det opprinnelige målet.

Wednesday, February 18, 2009

Sjekketriks

I kassa på rema på møllenberg jobber det ei vannvittig fin dame. Jeg og de fleste andre går alltid i den kassa når vi er innom. I dag så var det en slesk fyr før meg i køen meg som sa følgende: "Jeg skal ha en røyk og telefonnummeret ditt takk". Hu svarte: "Du får 31kr tilbake pluss et smil og prøv gjerne igjen"!

Monday, February 16, 2009

HEMMERS KVANTEMYSTERIUM OPPKLART



Nå (kl 1852) så jeg reklamen Svein refererte til der HEMMERS KVANTEMEKANIKKBOK er sentral!

det er reklame for flaxlodd og går på TV2, DU KAN KOMME LANGT MED FLAX.
Det er en jente som sitter på lesesal med hemmers kvantemekanikkbok ved siden av seg. Jeg skjønner at det er vanskelig å formidle "FLAX" når hemmers bok ligger der. Det kunne likeså godt vært reklame for Kvantemekanikk.
reklamen ligger HER.
LEGG OGSÅ MERKE TIL AT DET ER FLERE FYSIKKBØKER I BAKGRUNNEN. BLANT ANNET "Generell fysikk".

Saturday, February 14, 2009

Potetkupp

I dag skulle jeg kjøpe poteter i løsvekt. Til min store glede lå det, sammen med de andre potetene, en mengde såkalte "partypoteter". Disse er som regel ganske dyre, så jeg var fornøyd med å få dem for 11kr/kg.

Friday, February 13, 2009

Apemannen

I dagens kulturbidrag i Adresseavisen, er det et to siders oppslag om Jakob Løvstad, under tittelen "Apemannen". Her forteller han blant annet om hvordan han sjekket damer døgnet rundt i tre år, og at han pleier å gå hjem fra byen i 1-2 tiden. Han forteller også at det avgjørende punktet når han sjekket opp sin nåværende samboer var når han tok henne på ryggen på huleboervis og bar henne avgårde opp Nordre.

Sunday, February 08, 2009

Dag på TV igjen

På Newton i dag ble klippet av Dag i parabelflukt vist på nytt. Det kommer nok til å bli dratt fram fra NRK-arkivet med jevne mellomrom. Blir artig å se.

Serbisk øl og kebab

jeg har vært i serbia i 3 dager. En halvliter ute koster ca 4,5 kr. Dette er billigere enn Norge. Spesielt det lokale ølet JELEN er godt, dette er også markedslederen i Serbia. Den leder også i Bosnia. I forhold til brennevin er det plommebrennvin alle drikker.
Smakte også på SERBISK KEBAB. Trodde dette skulle bli en bra opplevelse da det ligger nærme Tyrkia. Men den var ikke spesielt bra. Ingen saus og salaten består kun av løk
Iron maiden spiller i beograd på tirsdag. Det er bittert å gå glipp av.

Brukbart

Den neste vote'n burde være om brukbar er det nye stedet å stikke. For jeg er 100% sikker på at alle som var der idag synes det.

Saturday, February 07, 2009

KetilogTorgisBlogg

Nå er det leven og liv hos Torgis og Ketil igjen. Det er ganske muntert. "Folk" skal snart ut på "byen", men jeg hjem og spille Krondor.

Thursday, February 05, 2009

Hemmers lille røde i reklame

I går så jeg en reklame på tv, og til min store overraskelse var Hemmers kvantetmekanikk-bok med i reklamen! Det var en reklame der en dame satt og studerte ved en pult, og på pulten lå boka. Jeg husker dessverre ikke hva reklamen var for i all oppstandelsen, så hvis noen legger merke til det hadde det vært kult. Det var noe lys som skinte og noe greier med i reklamen

Indisk filosofi

På reise i India innså jeg noe ganske fundamentalt:
    Det indiske ølet var generelt kjedelig, lyst og tynnt. Dette var vel som forventet, tenkte jeg. I "varme land" er ofte ølet vann-likt, se bare på "øl" som Corona, Sol og San Miguel. Dette er vel fordi når det er tusen grader ute er det fint å ha en lettdrikkelig pils som bare raser innabords helt uten motstand.

      Men i norge har vi ingen unnskyldning! Hvorfor har lys pilsner 95% av markedet i et land der få måneder har snitttemperaturer over "mildt"?

    Vi har ingen unnskyldning for ikke å ha et rikt utvalg øl av alle nyanser og temperament.

Vi kan håpe at Nøgne Ø revolusjonen fortsetter, og at Ringnes' Operasjon-Condor-For-Kun-Ringnespils-i-alle-norske-butikker slår feil.

Kanskje vi kan sitte på gamlehjemmet og fortelle våre mistroiske barnebarn:
    "Da jeg var ung fantes det ikke mer enn ca 10 typer øl, og de smakte alle sammen nesten helt likt. Det er du for ung til å huske, din borskjemte bayer-trappist-drittunge!"

Monday, February 02, 2009

stem på oss?

hei
har lagd en film
SOM KAN SEES HER.
Den er nominert til miljø og samfunnsprisen i telenor blant 5 nominerte.
Kult om dere stemte på den.

Send "BIDRAG 4" til 2244.

Det avgjøres onsdag!

Sunday, February 01, 2009

Pål 30 år

I dag fyller Pål 30 år. Han er da ikke lenger en ung mann, men middelaldrende. Det er bare å gratulere

Festbilliard



Det er jammen morro å spille billiard på Three lions når man vinnner. Litt feigt å drikke lettøl først seff, menneh doctor's orders.. spilte par med frøken Åshild mot Egil og hans australske medhjelper, som faktisk hadde peil. Min medhjelper (derimot) smashet omtrent folka på bordene rundt, no shit, hu hadde ALDRI spilt før, og hadde noen skikkelige nestenulykker i feil ende av cue'n;)

Bra fest hos Håvard idag også!!