Monday, May 31, 2010

Clinten og hveten

Clint Eastwood fyller 80 år i dag. Jeg så det på tekst-TV under frokosten, og gledet meg over at jeg tilfeldigvis hadde tatt på meg min t-skjorte med Clinter'n-motiv i dag.

Saturday, May 29, 2010

NYHET

Torgeir er SKREMT over nivået på melodi grand prix. Nå sier han her at han ENKELT skal skrive og framføre neste års vinnermelodi i grand prix!!

SUNN

Jeg og Hansen har en privat grand prix fest hos meg for øyeblikket.
Torgeir har lagt sin elsk på min brune rom så bare velstand, men han uffer seg litt over en forekommende fyllesyke imorra tidlig. Men dagens nyhet er at Hansen har blitt sunn, han har lest på dagbladet at snus er sunnere enn røyk, så nå har han sluttet og røyke og istedenfor begynt å snuse!

Forøvrig heier vi begge på Armenia p.g.a en voldsom utringning!

Friday, May 28, 2010

Trondheimspils


Jeg kommer til Trondheim fra mandag 7. til 9. Juni, er folk i byen, og kan noen tenke seg en klassisk tirsdagspils (eller tre) 8. Juni? Jeg er alltid tørst, og ettersom jobben orger en liten sommerfest på mandag kan jeg trenge å reparere litt...

Wednesday, May 26, 2010

Ny jobb og nytt leketøy


Jeg har fått jobbtilbud i Laerdal Medical, en bedrift som lager førstehjelpsutstyr. De er spesielt berømt for Anne-dokka, som de fleste sikkert har testet for å lære livredning. Jeg skal være Business Analyst og få ansvar for enten Europa eller Asia, så håper og tror at det blir en del morsomme reiser på meg. At de holder til midt i Stavanger og har ca 400 ansatte i Norge betyr morsomme julebord, tilgang til bedriftshytter og fortsettelse av bedriftsfotballkarriæren min. Jeg er MEGET fornøyd med min kommende arbeidsgiver, det skal bli bra jobbe for et selskap som redder liv, og ikke olje eller har barnearbeidere i Bangladesh.

I går hadde Berit bursdag, og jeg beriket hennes liv med Nintendo Wii inkl Sport Fit pluss, samt et par Pro-Ski rulleski. Jeg synes jeg var flink til å velge gaver.

Monday, May 24, 2010

Saturday, May 22, 2010

Radioland

I dag er det Champions League finale i fotball. Hverken jeg eller Torgeir har Viasat4, så vi tenkte å høre kampen på radio.

Noen som vet hvem som sender kampen på fm-båndet?

India!?


Jeg skulle bestille en øl i baren på Sosialen, ved å vise en finger klart tydelig for bartenderen. Mot normalt som vanlig. Men så ble jeg avbrytt at en fyr som spurte om jeg var før ei jente som stod foran meg i baren. Nei, svarte jeg naturligvis. Neivel, da fikk jeg ikke lov å bestille øl. Jeg prøvde å forklare at en edru bartender sikkert kunne konseptet 'kø' ganske bra, men ble avvist med at 'er du fra India? Da skal hun ha først'. Faktum var at hun allerede hadde bestillt, men det var visst ikke klart. Jeg kontret med at bartenderen sikkert gjorde det som var kostnadseffektivt, men fyren forstod visst ikke det. Så jeg bestilte øl og fikk den samtidig som han fikk sine tre drinker, noe han kommmenterte med at 'vi fikk visst samtidig'. En liten seier for de eldre imbesilene i kveld, altså. Og øl til meg. God helg(de som herser med andre folk må DØ)!

Thursday, May 20, 2010

Øya


Det er nå på tide å kjøpe billetter til den årlige øyakonferansen i Oslo. For de som husker, var detta gøy i fjor. Dessuten slipper man å bo i telt ;)

Smell

Ham-Kam røk ut av cupen i går på sitt 11. straffespark. Nybergsund satte sine 11 første mens Kamma satte sine 10 første før Lars Eirik Bredvold kom inn og smeller ballen i beina på keeper:-( For en smell! Men Kamma klarte nå i det minste uavgjort til fulltid, tross alt bedre enn enkelte andre lag (og de spilte mot et lag OVER seg i tabellsystemet, ikke 2-3 divisjoner under)...:-)

Wednesday, May 19, 2010

Minister på do

I dag var det besøk av Terje Riis Johansen her. Jeg møtte ham i korridoren etter lunsj, og han spurte meg om det fantes en "do uti gangen her". Jeg fulgte ham noen meter nedover korridoren og pekte ham i riktig retning.

Sunday, May 16, 2010

Tog-nytt

Som ryktene vil ha det til er Toget på flyttefot tilbake til Trondheim. Han har nå skaffa seg hybel for sommeren, og vi kan nyte godt av hans nærvær fremover. Han vil i tiden fremover ordne noe mer permanent.

Thursday, May 13, 2010

McGill


Jeg er i Canada, og besøkte i går McGill universitetet (se bilde).

Monday, May 10, 2010

Møre og romsdal

I helga var jeg på biltur i Møre og romsdal, siden vi hadde besøk av et par fra Irland. Turen gikk over Dovre til Dombås, ned romsdalen forbi trollveggen og til Ålesund. Dagen etter ble det tur til Molde og så Kristiansund over Atlanterhavsveien. Det store spørsmålet er, hvilken by i Møre og Romsdal er finest? Edel synes Ålesund, og det vil jeg si meg enig i

Saturday, May 08, 2010

Leeds

Leeds har akkurat bekreftet sin 2. plass i League One, og rykker dermed opp til Championship. Dette gjorde Håvard glad, han kommer trolig til å bli Londons fulleste i løpet av kvelden. Feiringen begynner med en drink, men går nok snart over til champagne...

SMS: Birkenutfordring

Jeg fikk i natt følgende SMS av Egil.
    Lol. Ketil har veddet ei kasse øl på at han skal slå meg på birken på ski:-)
. Dette blir spennende å følge med på. Virker som Egil er selvsikker, så gjenstår det å se om hovmod står for fall, eller om Ketil må betale for sin gamblingslyst.

Friday, May 07, 2010

Togtur til Trondheim

Først må jeg beklage bokstavrimet, kreativiteten tok overhånd.

Som noen av dere har fått med dere er jeg igang med jobbsøking for nte gang og jeg har fikset meg en drøss intervjuer i Trondheimsområdet fra torsdag 14/5 til tirsdag 18/5.

Spørsmålet mitt til bloggen er: Har noen overnattingsmuligheter innenfor dette gitte tidsrom? Jeg kan stille en flaske med noe å drikke some kompensasjon.

Jeg foretrekker følgende plasser å sove (topp vil si mest foretrukket, mens bunn vil si minst foretrukket, men fremdeles akseptabelt)

1. Seng
2. Sofa
3. Benk innendørs
4. Gulv
5. Veranda
6. Hage
7. Hotell
8. Benk utendørs

Sommerfugl

Jeg så nettopp årets første sommerfugl. Den satt på en blomst før den fløy avsted.

Wednesday, May 05, 2010

Bab Dylan





Til min store glede er Bab nå på vei inn i Bob Dylans geniale verden. Han fortalte per mail at etter en festdiskusjon med en kamerat av Hansen var det på tide å ta grep. Dette er jo midt i blinken for Dr. Bab, som jo er kjent for sin forkjærlighet for litt eldre kvalitetsmusikk.

Jeg foreslo et kjapt introutvalg på 5 skiver, to før Pete Seeger klikka på Newport folk festival i '65 og stakk for å hente øks for å hogge over ledninger når Bob plugga inn (altså akustiske), to etter dette, og ett fra nyere tid. Dette burde borge for optimale forhold i den Babske stue, med go'øl i glasset, og go'lyd i form av hhv. The Freeweelin', The times they are a-changin', Highway 61 revisited, Blood on the tracks og Modern Times strømmende ut i rommet fra svarte riller.

Dette aktualiserer jo såklart også tanken om vinyl, øl og god tid til høsten, som Bab foreslo i et bloginnlegg in this very blog for ikke så lenge siden.

Dagbla

Dagbla er litt surrete. I dag har de en sak om at Mange boligeiere tåler ikke renteoppgang. Først skriver de i ingressen at :"En av seks nordmenn har så høye boliglån at de ikke tåler en renteoppgang på inntil 2 prosentpoeng". Dette høres jo helt vilt ut, tenker jeg, når alle spådommer er at renta før eller seinere vil krype oppover med minst så mye.

Litt lenger ned i saken har de dog modifisert seg noe, og skriver at "I dag krever bankene at nye lånekunder skal tåle en lånerente som er 5-6 prosentpoeng høyere enn i dag. Undersøkelsen viser at flere enn 1 av 6 av dem som allerede har boliglån ikke vil tåle så høye renter." De har altså gått fra 2 til 5-6 prosentpoeng, og saken blir litt mer forståelig.

Når de så i neste avsnitt skriver "I dag krever mange banker at låntakerne skal være i stand til å håndtere en rente opp mot 10 prosent. 18,5 prosent av de spurte i undersøkelsen sier de ikke vil greie å betjene gjelden med så høy rente", lurer man på hva egentlig undersøkelsen har vist, og hva journalistene driver med.

Sunday, May 02, 2010

Ny Bislet Kebab på Linderud

Med opprinnelse på Bislet har denne kebabkjeden gjort det veldig bra og ekspandert voldsomt i det siste. Mange familier og venner hadde tatt turen hit for å spise middag idag og køen var lang til tross for at sjappa ikke akkurat ligger sentralt plassert. Shawarmaen ble testet og fikk terningkast 4, trekk stort sett pga mye bånnski søl.

To kebabran i Oslo












Jeg har spist på begge de to nevnte plasser den siste uka. Litt merklig. Nyheten kan leses her. Det er ofte ran eller drap i nær omkrets. Nesten like spennende som da vi bodde i Redfern i Australia.

Saturday, May 01, 2010

Gamle


Pål og Toget har blitt gamle. De sitter og prater hele kvelden. Det er selvsagt greit nok, men som en singel sjel blir det lite action av slikt. Og det er tross alt vår.