Tuesday, May 31, 2011

Poker vs. fond

Jeg leste en artig artikkel i Economist på flyet i dag. Det dreide seg om det var ferdighet involvert i poker, eller om det var rein gambling. Dette har konsekvenser for om det er lovlig med nettpoker i USA eller ikke. De hadde tatt for seg statistikk fra world series of poker, og funnet ut at de 12% av de påmeldte som basert på tidligere års resultater kunne kategorisers som "skilled", i snitt fikk en avkastning på 30.5% av påmeldingsavgiften, mens de resterende 88% hadde et tap på 15.6%.

Det morsomste kom i siste paragraf, der de skriver:
    The economists say that similar tests of persistence in returns have also been used to detect whether mutual-fund managers have genuine expertise. In contrast to the case of poker, they point out, those tests have tended to find “little evidence of skill in this domain”.

Preike på MiT


Jeg er i BOSTON, og i morgen skal jeg presentere vår grafteori-forskning på MiT. Litt pussig. Jeg jogget gjennom MiT campus i dag, og kunne føle Feynmans vibber. Customs på flyplassen var veldig frekk med meg og spurte masse detaljer om min relasjon til MiT, så flaks at jeg i hele tatt kom inn i landet.
Jeg kommer tilbake med rapport.

Monday, May 30, 2011

Dåp

Christian skal døpes lørdag 11. juni på Tiller. Dette skjer på dagtid og blir etterfulgt av litt kake og slikt. Alle bloggere er hjertelig velkommen, gi beskjed om dere har lyst til å komme

Friday, May 20, 2011

Innflyttingsfest


Skal dere til Oslo i sommer, så legg turen innom meg 25. Juni, da skal jeg feire slutten på eremittilværelsen og flytter inn i en leilighet i Benneches gate 1 på Bislett! Ta med kona og/eller kompisen og hiv dere nedover, dette blir et slag! :PPP

Thursday, May 19, 2011

Råtten leilighet

I dag fikk jeg beskjed om at det er fuktskader på leiligheten. Dette medfører at den må rives og bygges opp igjen. Det skal ta to-tre måneder fra slutten av mai. Hansen snakker om å flytte ut i skogen mens dette pågår. Noen som har en hytte å leie ut?

Wednesday, May 18, 2011

Håndtverk

Martin har snekra en innretning til balkongen sin som skal hindre kattene fra å hoppe til naboen eller døden.

    Konstruksjonen består av to trerammer med noe plastnetting. Den ene av disse rammene kan dreies om et hengsle og slåes helt opp mot veggen, for å lage en "åpen" løsning. Den andre ramma står fast i sin posisjon.

    Jeg synes Martin har vært veldig flink som snekker, det var nesten fullstendig vinkelrett på alle de rette stedene.

    Kattene har adgang til balkongen via en kattedør i balkongdøra.

Det kan også nevnes at:
    Håvard skal sprøyte silikon og fugemasse inn i veggen sin rundt vinduene. Han var veldig usikker på hvordan dette skulle foregå. Formålet var visst å hindre trekk. Håvard håpte at kanskje Egil eller noen andre flinke kan hjelpe ham. Basert på mine observasjoner de siste dagene kunne det være en idé å spørre Martin om råd.

Sunday, May 15, 2011

Grilling 17.mai

Det vil, tradisjonen tro, blir grilling hos oss 17.mai. Det er tak over verandaen, så man blir ikke våt selv om været skulle være dumt.

Man kan komme når man vil, grilling vil være mulig fra kl 4 ihvertfall.

Det blir trolig servering av ekte ekteskaps-champagne.  Vi kan også friste med mulighet for nærvær med kattene våre.

Tuesday, May 10, 2011

Fellesbloggen 5 år!

I ettermiddag klokken halv to er det nøyaktig 5 år siden det første innlegget ble publisert på Fellesbloggen. Gratulerer med dagen!

Friday, May 06, 2011

Brage drikker mer



Jeg er nå på Torp flyplass og har nettopp møtt Brage for å delta i hans utdrikkingslag. Fellesbloggen kommer med mer.

Tuesday, May 03, 2011

Martin til USA?

Martin skal etter planen svært snart tilbake til LA for å pusle med p-adiske tall. Jeg vet ikke eksakt når han skal dra, men jeg har forstått at det er innen få dager. Det siste jeg hørte var at han foreløpig ikke hadde gått til innkjøp av noen billett.