Thursday, June 28, 2012

Egil fanger laks

Egil var og fiska laks i går. Han fanga en på 6.1 kg, jeg synes det kvalifiserer til en "rugg". Fisken blei tatt på "ei sild".

5 comments:

M said...

Det var litt av en fangst!

Dr.Kvant said...

Hvor stor må en fisk være for å falle under betegnelsen "rugg"? Er det mulig å komme opp med kun et tall, eller vil du si at det er avhengig av fisketype? F eks en abbor på 1kg er en svær abbor, mens ei gjedde på 1kg er ansett å være ei veldig lita gjedde..

dr_bab said...

I fiskekonkuranser av typen "åpen klasse" beregnes vinneren ut fra % av norgesrekord. Så en rugg kunne defineres ut som en fisk over en viss % av norgesrekorden, f.eks. 70% (for å ta et tilfeldig tall).

Men dette er ikke helt tilfredsstillende, jeg vil. f.eks. si at svært små fisker aldri vil kunne rettferdigjøres å kalles en "rugg", f.eks. ørekyt.

Dr.Kvant said...

Norgesrekorden på laks er jo over 30kg, dvs "ruggen" jeg fanget er under 20% av dette. Har alltid drømt om å fange en rugg, men hvis vekt i forhold til gjeldende norgesrekord er den korrekte formalisme å benytte er jeg usikker på om min fangst bør kalles en "rugg":-(

dr_bab said...

På samme måte som svært små fisker aldri vil klassifiseres som "rugg", så synes jeg også at store fisker alltid vil kunne gjøre det.

Jeg står ved min opprinnelige vurdering av ruggspørsmålet.