Sunday, July 24, 2011

Bombe på nært hold



Mange som spør åssen det går med Charlotte etter angrepet. Det går etter forholdene "bra".

Hun gikk forbi bilen med bomben ca 15 sek før den gikk av, og var nok en av de siste som passerte bilen før det smalt.

Som det øverste bildet viser gikk hun fra inngangen på jobben, merket med B på kartet (olje og energidep), forbi bombebilen og var ved punkt A (rett bak regjeringsbygget til Jens) når det smalt. Hun vurderte å stoppe opp og prate med en kollega rett utenfor inngangen, men glad hun ikke valgte å gjøre det i ettertid. I tillegg vurderte hun å sitte litt lenger for å lese et dokument. Kollegaer har sagt at det fløy både pc'er og møbler gjennom gangene og taket hadde falt ned (se bilde av OED bygget nederst), og de hadde ikke klart å komme seg bort til kontoret til Charlotte - så det kom mange bekymrkingsmeldinger - heldigvis hadde hun nettopp gått. Det smadrete kontoret hennes er den røde prikken på kartet. Statsministerbygget har tatt av for mye av eksplosjonen. Hun ble blåst bort av sjokkbølge, fikk masse små glasskår på seg og mistet noen eiendeler. Like etterpå ble hun jaget bort av politiet som ropte at alle måtte komme seg bort pga bombe. Jeg møtte henne på sykkel og fikk kjørt henne på akutten med taxi (alle ambulanser var opptatt (samt ikke svar på 113!). Det går heldigvis bra etter forholdene (les:flaks!), men flere av kollegaene hennes er alvorlig skadet
Det nederste bildet viser jobben hennes - rød pil er hovedinngangen


Har forresten skumleset manifestet til terroristen (som Krana forøvrig gikk i parallellklasse med). Det meste virker som uvitenskaplig hat-vrvøl. I punkt 3.71 står det at han ønsker en advokat som skal ordne åpen høring og at han skal skaffe skreddersydd tempelridderdrakt. Det skal bli interessant å se i morgen!

2 comments:

Brage said...

Fredagens høydepunkt var at hun svarte på sms. Bra at Telenors nett overlevde bomben...

Kjipt at dette manifestet er så tilgjengelig og hyppig gjengitt av pressen, håper denne klovnen blir tiet sønder og sammen og at alle fengslingsmøter blir lukket. Evt. at dommeren i sakene ikke lar ham få si et ord.

Fryktet opprinnelig at klovnen kunne være på frifot litt etter sin 50årsdag, men har nå lært at han "garantert" vil være sperret inne resten av livet. Forvaring er en fin ting.. Samme vil trolig skje med herr Viggo. Han har byttet fengsel 17 ganger til nå grunnet mobbing og ubehageligheter, så selv om fangene her i landet både har kabelTV og ferkse tannbørster, er det ikke nødvendigvis et alllinclusive for gjester av denne typen.

dr_bab said...

Veldig bra at Charlotte var en av de heldige.

Er enig med Brage at denne fyren bør ties ihjel, og aldri må få slippe ut på gata igjen. Han burde heller ikke ha tilgang på internettt fra cella.