Det første jeg gjorde etter konferansen var over var å lete etter durian, og det tok ikke lang tid, de hadde det på supermarkedet like ved hotellet. Dagen etterpå startet med å bli rundlurt av noen svindlere som spilte at de var nyrike kinesere som brukte 2 timer på å vise meg rundt før de skulle ha meg til å betale 3000kr for te, noe som førte til dårlig stemning da jeg nektet. Endte med at jeg betalte dem 600kr for å slippe unna, de var 2+5 stk og jeg alene på et ukjent sted så jeg tenker det var greit nok. Sperret kortet like etterpå og hadde ikke så mye cash for de siste to dagene, men fant ut hvor billig man kan leve der. Ved å ta kollektiv transport, buss og harde pruterunder fikk jeg en dagstur til Jinshianling delen av muren i Hebei fylket utenfor Beijing for 335kr. Det var flott og ikke så innmari restaurert og over-kommersialisert som den vanlige delen turister drar til nært Beijing. I tillegg var det bønder som solgte suvenirer, vann, brus og til og med kald øl på tårnene. Noen var ganske innpåslitne, en av dem måtte jeg bare løpe ifra, holdt følge en stund men hun snudde da hun skjønte at hun lot varene ligge igjen uvoktet. Tilbake i Beijing på kvelden stakk jeg til en skitten billig restaurant for å få litt budget-mat, den første restauranten i området som hadde "english menu". Som dere ser av Figur 1 så var rettene kreativt navngitt, og det gjaldt ikke bare denne retten. Endte opp med å velge noe som jeg fikk anbefalt av en ved nabo-bordet som snakket engelsk, det bestod av 50% chili men jeg klarte å svelge alt. Morgen etter kom jeg meg til flyplassen for 28kr (i motsetning til 450 kr ripoff fra taxi-sjåføren som kjørte meg til feil ICC). På flyet satt jeg ved siden av en professor fra Peking University som gav meg et veldig interessant og veldig annerledes bilde av politikken deres i forhold til hva som fremkommer i våre vestlige media.
Burma next?
2 comments:
Dette var stor litteratur Krana. Du bør bli reisekorrespondent!
Jeg og Linda blei også oppsøkt av velkledde og veltalende kinesere, dette i Shanghai. De gav noen råd om hvilket museum vi burde dra til, før de prøvde å interessere oss i en te-sermoni.
Til alt hell hadde vi lest kapittelet "Dangers & Annoyances" i Lonely Planet, så vi kunne takke høflig nei og trekke oss tilbake før vi havnet i "klemma".
Post a Comment