Tuesday, September 30, 2008

Vinterens plussider

Etter siste ukes innlegg for og mot vinteren, hadde jeg tenkt å underbygge min side av saken med to lister. Èn liste over de positive sidene ved vinteren, og en tilsvarende- men naturlig nok mye mere omfattende-liste over vinterens minussider. Så falt det meg inn at jeg skulle prøve å ha en positiv innstilling, og jeg publiserer derfor kun plusslista. Måtte den virke som en trøst på vinterhaterne der ute.

  1. Juleøl
  2. Julebrus
  3. Stor tilgang på billige klementiner
  4. Man kan leke i snøen
  5. Drekkedagsnatta
  6. Jul med Donald Duck og vennene hans
  7. Fotball fra England andre juledag
  8. Det hender at kombinasjonen snø+sol er vakker å se på, og selv om det er for kaldt til å være ute og nyte synet, kommer det endel fine bilder på værmeldingen på tv2.

9 comments:

Dr. Hall said...

Legger merke til at det meste av det positive angående vinteren dreier seg om jula. Siden jula bare varer ei uke så vil det si at resten av vinteren er tragisk

dr_bab said...

Du har rett Svein, men man må ta den trøsten man får. Juleøl-, julebrus- og klementinsesongen varer heldigvis lengre enn kun jula.

Håvard Carlsen said...

Jeg synes afterski pleier å være veldig morsomt om vinteren. Det negative er at man må reise langt ut i gokk for å oppleve det men jeg trur det positive overskrider det negative med tanke på afterski!

Brage said...

-man kan se sin egen pust
-Det lukter godt av kald luft
-Man kan bruke dunjakker
-Man sover så meget bedre og lengre
-Ski
-Solbærtoddy og kakao
-Enrome mengder bra TVsport, fodelt over hele uken
-Man får skikkelig bra kalt vann i springen
-Mindre klesvask pga mindre svetting
-Sykling med piggdekk
-Gøy å kjøre bil på snø
-Gratis trening av snømåking

Unknown said...

Hør, hør, Cpt. Brage fyrer av meget viktige punkter, spesielt

-Ski (bort- og nedover).
-Soving optimaliseres.
-Kaldt vintervann fra spring med laminær strømning.
-Sport på tv.
-Juleøl.

På generell basis er det klart at årstider er julaften.

dr_bab said...

Brage: For det første er "ski" en del av "leke i snø". Ellers ser jeg at du har listet opp mange av punktene på minuslisten min:

-Man må bruke dunjakker, som er tunge og kjipe, særlig når man har tenkt seg til en pub.

-Man sover så lenge fordi det er så kaldt at det er umulig å stå opp, og man kommer på jobb for sent og i dårlig humør.

-Det er vintersport på TV, et klart minus.

-Klesvasken går snarere opp fordi man har på seg flere plagg, som gensere, ekstra gensere, enda en genser, stilongs, ekstra sokker og den tidligere nevnte dynejakken. Denne store mengden klær som brukes vær dag kunne kanskje tenkes å til en viss grad ha blitt motvirket av den mindre svettingen du refererer til, men det er få julidager man svetter så mye som når man er inne i en butikk i Desember kledd i utendørsklær.

-Bilkjøring på vinter tar lengre tid, er mere slitsomt, og det er ofte helt inne i satans forferdelig å sette seg inn i bilen fordi setet holder minusgrader.

-Å få kaldt vann i springen kan ikke regnes som en fordel når man likevel er nødt til å koke det opp for å lage kakao og toddy.

-Hva kald luft lukter er det vanskelig å uttale seg om, da nesen er proppfull av mere eller mindre frossen snørr vinterhalvåret igjennom.

-Om man vil ha gratis trening er det åpenbart best å satse på koselig grassklipping om sommeren. Det kan gjøres barbent, og man kan ta seg en øl i skyggen når man er ferdig.

Thomas said...

Nyttårsraketter er et stort pluss!

dr_bab said...

Nå har jeg allerede blitt forkjølet. Ser fram til månedsvis og kilovis med snørr.

Unknown said...

http://www.aftenposten.no/vaer/article2686195.ece