Sunday, September 27, 2009

Valgdagsmålingen



På tide å si noen ord om valgmålingen på felles.blogspot.com. Som i folket forøvrig ble det rød-grønt flertall, med 7 mot 5 av stemmer på "tradisjonelle partier". Ikke uventet står Arbeiderpartiet sterkt, men noe mere pussig er det at SV ikke får en eneste stemme. Èn stemme til Rødt er vel omtrent som forventet. Sentrums tunge tid gjenspeiles også i bloggen, kun Venstre makter å samle en stemme på beina. Det må vel også sies at det ikke er noen overaskelse at SP og KrF ikke nyter stor popularitet blant bloggens lesere.

Jeg er overasket over hvor svakt Høyre gjør det, da jeg trodde flere av bloggerne svingte mot dette parti. Muligens har en av disse glidd over til Venstre som en taktisk stemme for en borgelig regjering uten FrP, mens andre har gått andre veien og sluttet seg til Siv på ytre høyre fløy.

Hvilke partier som representeres under "Annet" er vanskelig å si, annet enn at jeg har kilder på at èn av disse stemmene har havnet hos Miljøpartiet de Grønne.

3 comments:

Brage said...

Overraskende at FrP ikke bare er landets, men også Bloggens nest største parti. Den typiske FrP-velger er nemlig camping-turist, har kun fullført grunnskolen og foretrekker norsk mat fremfor kebab.

dr_bab said...

Ja, det overasker litt. Som sagt tror jeg de må ha stålet stemmer fra Høyre, om ikke den typiske blogger er camping-turist, har kun fullført grunnskolen og foretrekker norsk mat fremfor kebab.

Thomas said...

'Andre' kan også være blankt?