Tuesday, November 17, 2009
Kokkekatastrofe
I går skulle jeg lage kylling-curry gryte til middag. Jeg hadde kylling, vann, melk, rømme og krydder i en stor ildfast form og sattte den i ovnen. Etter en stund hørte jeg et digert smell, til min store skrekk gikk jeg inn på kjøkkenet og oppdaga at formen hadde eksplodert og den nye komfyren min var dekt av rømme-gørr. Den sto på 225 grader så alt brant seg fast.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
9 comments:
Her bør det være muligheter til å kunne saksøke produsenten av den "ildfaste" formen.
Fy faan for en syk uflaks!
Jeg hadde selv en kokkekatastrofe her om dagen når jeg skulle lage suppe på kraft kokt på beinet fra et lammelår.
Når jeg skulle bruke stavmikseren til å jevne suppa med grønnsaker viste det seg at endel bein og brusk hadde løsnet fra lammeleddet.
Bein+stavmikser=enorm støy+ødelagt stavmikser.
Det er ganske krise å ikke ha stavmikser; jeg sleit blant annet med å få til den sausen jeg ville til kyllingen i går.
Selv har jeg klart meg hele mitt liv uten en stavmikser! Men jeg skal snart kjøpe en, det er genialt for å lage potetstappe.
Forøvrig var den "ildfaste" formen kjøpt på fretex for en slikk og ingenting, blir kanskje litt uetisk å saksøke frelsesarmeen
Hahahaha... fretex bøffa deg! bigtime! =)
Selv mener jeg at en stavmikser er en nødvenidghet for f.eks. å lage suppe.
Men jeg skjønner jo såklart at denne uttalelsen faller på sin egen urimelighet: Man lagde jo supper før stavmikserens tid også.
La meg gjette at de brukte mere tid.
Jeg liker best å lage potetstappe med en god, gammeldags håndstapper. Da blir det litt klumper, namnam. Jeg minnes at vi lagde potetstappe på hyttetur på nyttårsaften i fjor, da var Dag og jeg potetstappeansvarlige. Dag hadde lært at man aldri kan ha for mye smør, tror vi brukte en halvkilo, det smakte fortreffelig.
Jeg liker suppa best når den ikke er jevnet ut. Hadde aldri smakt utjevna suppe før Karen bladde fram stavmikser for par år sida.
Potetstapper tror også er en vinner. Klumper.
Jeg liker begge typene både suppe og stappe. Alt til sin tid.
Grov rotfruktstappe er dødsgodt f.eks. til pinnekjøtt.
Men den fine typen er også sabla god med mye smør og melk, den blir nærmest mer som en purè, fløyelsmyk og dødsdigg.
Forøvrig pleier jeg å bruke potetstapperen min å røre i vørtergryta mi under ølbrygging. Et anvendelig verktøy.
Post a Comment