Wednesday, September 30, 2009

Sjakk-humor

Vår store idrettsmann Magnus spiller for tiden en stor turnering i Kina, og har begynt forrykende med 2 seire av 2 mulige. Nå spiller han sin tredje kamp, og jeg følger selvfølgelig med på kampen på ChessBomb. Gjester kan kommentere kampen underveis, og som vanlig i slike herlige idretter som ikke er over i en håndvending, så hender det at kommentarene sporer litt av fra kampen. Her er dagens foreløbige høydepunkt (regner med at alle vet hva Rybka er):


guest222381: Norway used to get 0 points in Melody Grand Prix. Magnus seems to compensate...

guest070698: "Melody GP"... lol try Eurovision songcontest :)

guest197834: No, Rybak compensated. Not to be confused with Rybka

guest858469: Easy to see that many Norwegians follow this battle

guest165123: Well, if Rybak did the analyzing here Magnus would have fiddled himself out of the game a long time ago

Sunday, September 27, 2009

Valgdagsmålingen



På tide å si noen ord om valgmålingen på felles.blogspot.com. Som i folket forøvrig ble det rød-grønt flertall, med 7 mot 5 av stemmer på "tradisjonelle partier". Ikke uventet står Arbeiderpartiet sterkt, men noe mere pussig er det at SV ikke får en eneste stemme. Èn stemme til Rødt er vel omtrent som forventet. Sentrums tunge tid gjenspeiles også i bloggen, kun Venstre makter å samle en stemme på beina. Det må vel også sies at det ikke er noen overaskelse at SP og KrF ikke nyter stor popularitet blant bloggens lesere.

Jeg er overasket over hvor svakt Høyre gjør det, da jeg trodde flere av bloggerne svingte mot dette parti. Muligens har en av disse glidd over til Venstre som en taktisk stemme for en borgelig regjering uten FrP, mens andre har gått andre veien og sluttet seg til Siv på ytre høyre fløy.

Hvilke partier som representeres under "Annet" er vanskelig å si, annet enn at jeg har kilder på at èn av disse stemmene har havnet hos Miljøpartiet de Grønne.

En hyllest til engelsk frokost!



Bildet viser min frokost i går. Den består av to egg (sunny side up), to skiver rista brød, èn stekt tomat, en halv boks bønner, to grillpølser, råstekte poteter, en halv pakke bacon og stekt champignon. Jeg vil anslå kalori-innholdet til å ligge rundt seksti tusen. Som drikke har jeg selvsagt valgt en nydelig kopp te. Dette er et av de aller beste måltidene jeg veit om; det er helt der oppe med scampi, kyllingvinger, reinsdyr og øl.
    "To eat well in England you should have breakfast three times a day."
      W. Somerset Maugham

Monday, September 21, 2009

ISKREMMASKIN!

I går så jeg Hellstrøm på TV3. Han gav nordlendingene en iskremmaskin. Jeg ante ikke at en så fantastisk innretning fantes. Nå ønsker jeg meg en. For å illustrere hvor fett jeg synes det høres ut med en iskremmaskin har jeg valgt å skrive overskriften i dette innlegget med bare store bokstaver. Linda sier hun visste at det fantes, derfor er jeg litt sur for at hun ikke har gitt meg en.

Sunday, September 20, 2009

Nam går i vasken pga "jobbhelvete"


Det ser ut til at vietnam-nyttårsturen går i vasken da Ketil må jobbe + Toget ikke kan ta seg fri med lønn. Evt må vi skyve den til slutten av januar eller februar. Kanskje er det billigere da, eller kanskje noen har andre ideer. Det vil være synd om vi ikke kan beholde tradisjonen.

Tuesday, September 15, 2009

Trondhjem

Jeg skal tilbake til gamlebyen torsdag til fredag, og trenger et sted å krasje, samt hjelp til å drikke litt øl. Hvordan står det til med gutta i den gamle studenterstad, og har noen en seng å avse? Jeg tar med mitt eget sengetøy ++ :)

Monday, September 14, 2009

Bok på avveie


I dag ryddet jeg ut av mitt gamle NTNU-kontor. Blandt bøkene fant jeg "Faste stoffers fysikk", av P.C. Hemmer. Dette undret meg, da jeg ikke hadde faststoffysikk i Norge, og aldri brukte denne boken. Jeg kikket på innsiden av permen, og der stod en Dymo-lapp med Påls navn. Det er altså Påls bok jeg har her. Jeg skjønner ikke hvordan den har kommet seg inn på mitt kontor, og jeg skjønner heller ikke hvordan Pål har klart seg uten et så sentralt verk i så mange år.

Thursday, September 10, 2009

Video fra Sveins utdrikkingslag

Hei

Video er tilgjengelig her
HER

Vet ikke hvor lenge jeg vil ha den liggende på youtube, så har i tilfelle
også lagt den ut for nedlasting på ftp:
HER
Den er i mp4 format (BS player eller VLC player kan brukes for avspilling)

ps! advarer mot sterke scener.

Og ja..Hansen er en JÆVEL på fiolin.

Wednesday, September 09, 2009

Tradisjonen tro

... blir det også i år fest på Berg-kjelleren på Moholt, akkurat som i fjor. Kjelleren har blitt booket lørdag 17. oktober, så sett av denne datoen i kalerenden! Og for de som bor utenfor Trondheim, bestill fly/tog eller reparer bilen i god tid før dette!

C u in October!

Monday, September 07, 2009

SVEIN har bursdag

Hvis Svein har kommet seg etter lørdagens utdrikningslag kan han i dag feire sin egen bursdag:) Gratulerer!!

Sunday, September 06, 2009

Tog-audiens

Toget har meldt at han har intensjonere om å beære oss i Trondheim med sitt påsyn om et par uker.

MARTIN har bursdag

Han fyller 29 år i dag! Hipp hurra

Friday, September 04, 2009

Hyggelig samtale med Idar Hansen


Tilfeldighetene ville det slik at jeg ble sittende ved siden av Idar Hansen, min gamle Matte-3-foreleser, og et kjent navn på Gløshaugen, på 1745-flyet tilbake fra min svipp-tur til Trondheim i dag. Han virket positivt overrasket over at undertegnede husket ham etter 10 år. 

Vi snakket om fast og løst, om fagene, strykprosenten, fakultetet, hans forskning (han sparte meg elskverdig nok for detaljene, haha) og Oslo, for Idar pendler faktisk til Trondheim. Det viste seg at Idar var i tenkeboksen for å kjøpe en ny mobiltelefon, så jeg tok anledningen til å vise ham min, med sin store skjerm og touchskjerm. Idar synes det var greit å gi ut en bunke laken for mobil, det viktigste var at den var god - heller frisk gizmo-satsning av en herre på hans alder med andre ord! :) Etter å ha skrevet 'God tur', bemerket han at knappene på touch-skjermen var større enn de på hans egens tastatur. Jeg anbefalte at han kjøpte en mobil med touch-skjerm, kamera og GPS.

Hvis dere var i tvil, så kommer alltid pedagogiske Idar ikke til å kaste inn håndkleet på matematikkens verden med det første :)

Hyggelig samtale med utenriksministeren.

På lørdag var jeg nede på ostebutikken en tur og så at vår kjære utenriksminister var i parken og holdt en tale om velferdsstaten Norge. Jeg tuslet naturlig nok bort og lyttet nøye til hva han hadde å si, og var overrasket over at han ikke nevnte utdanning og forskning med et eneste ord.

Etter talen var det anledning til å slå av en prat med ministeren, og jeg bestemte meg for å høre litt om hans synspunkter om disse punktene. Jeg ble stående som nr. 2 i køen, bak en brødgjøk som var svært sint over regjeringens håndtering av Muhammed- og Hijabsaken. Han la ut i det vide og brede om hvordan utenriksministeren hadde latt ytringsfriheten i stikken osv. osv. Støre svarte svært godt for seg og fikk lett siste ordet i den debatten. Jeg syntes synspunktene til fyren foran meg var temmelig kjedelige og begynte å lure på om de bak meg ville hate det like mye om jeg dro fram skole og forskning.

Da det ble min tur, ønsket jeg han enkelt og greit et godt valg og nevnte at jeg synes han gjør en flott jobb. Han virket fornøyd med uttalelsen, ga meg en rose og sa jeg fikk kose meg med maten. (jeg hadde et stykk stor ost under høyre arm, samt en baguett i papirpose i neven)

Katastrofe


Alexander Rybak vant Grand Prix, så nå blir det ikke noe fotball-VM på NRK?! Det er så idiotisk at til og med jeg som ikke betalerer NRK-skatt er målløs!! :(

Thursday, September 03, 2009

Alt øl du orker å drikke gratis en hel uke?

Øltørst? Lyst på store mengder engelsk øl? :-)

Nerdeskjorte

Jeg har lyst til å lage en skjorte med det mest geeky slagordet man kan tenke seg. I denne forbindelse ønsker jeg forslag fra bloggerne, da jeg vet at mange har stor innsikt på området.