Friday, June 26, 2009

Michael Jackson er død

Jeg, og mange med meg, har hatt mye stygt å si om Michael Jackson opp gjennom åra. Men det er ikke til å komme bort fra at Off the Wall, Thriller og Bad er tre rimelig stilige album som vi har hatt masse moro til. Jeg er faktisk litt trist nå.

6 comments:

Unknown said...

Ja, fyren er jo forsåvidt flink og en legende. Undertegnede klinka også til og kjøpte remastra versjon av Thriller på dobbel 180-grams vinyl til frøken for litt sida.

Er vel han, Elvis og Dylan som er de "største"/mest innflytelsesrike soloartistene all-time, eller ryker jeg på smell nå?

Kan ikke si at jeg er trist, tar det mer som info, selv om fyren sikkert ikke har hatt det spesielt lett.

dr_bab said...

Tja, kommer jo litt an på hvilke sjangere du beveger deg i. Og selv om Dylan kanskje var like innflytelsesrik som de to andre, har han aldri blitt forgudet på samme måte. Kanskje like greit, så slapp han å rable fullstendig.

Popularitetsmessig er vel: Elvis, MJ og Beatles i en klasse for seg.

Snakker vi soloartister med stor innflytelse er det vanskelig å komme unna Miles Davis, som var foregangsfigur i nesten samtlige nye retninger innen Jazz fra 1930-1990. Blir omtrent som om Elvis også hadde spilt i Beatles, Led Zeppelin, Pink Floyd, Ramones og Van Halen.

Thomas said...

RIP, geniale weirdo!

Unknown said...

Snakket soloartister, men er uenig selvfølgelig. Dylan har vært og er forgudet han også, men har jo aldri vært mannen som har fulgt den samme "populære veien" som Elvis, Beatles, MJ osv. Nøytral er jeg ikke når det gjelder Bob, da :)

Popularitetsmessig (les: salg) er visst Beatles og Elvis på topp, foran Bing Crosby og MJ.

Davis har sikkert influert på mange han, men ikke i nærheten av Dylan, MJ og Elvis, mener jeg. Chuck Berry kan nevnes i leksa ævv.

Merker at dette kan diskuteres lenge og vel :)

Toget said...

La meg bare nevne at den som stemte Thriller i avstemningen dessverre tok feil. Off the wall er riktig svar:)

Skal man dra inn Miles Davis, kan man jo like gjerne ta med Huttergjengen også. Kraftwerk har vel inspirert alt av musikk etter 1980 omtrent, på godt og egentlig mest vondt.

Dette kan man diskutere lenge, ja.

Heia Odd!

PRS said...

det er fort å glemme viktigere personer som f.eks Iver i all oppstandelsen.