Thursday, June 18, 2009

Tidlig bursdagsglede

Mens jeg var i Tyskland har Linda ordnet bursdagspresang til meg: En stikkontakt i boden. Nå kan jeg sette inn kjøleskap med ekstern termostat for å sikre perfekte gjæringsforhold, og jeg kan også sette inn en fryser til humle og hjemmelagde pølser.

Dette var imidlertid ikke nok til å misunne min kollega dr. Gaute Stokkan; av sin kone hadde han fått akvariepumpe og korkemaskin.

6 comments:

dr_bab said...

(en akvariepumpe brukes til å tilføre vørteren oksygen (i form av luft) før gjæring.)

Unknown said...

Stikkontakt i boden er frekk gave. Selv om jeg ikke brygger øl (enda), husker jeg at jeg ble jevnlig provosert over mangel på stikkontakter i boden.

Mitt problem var at jeg skulle preppe ski der, og det går ikke glatt uten strøm. Du vet, når den herlige vinteren kommer igjen, Bab ;)

dr_bab said...

Trodde man brukte en sånn liten flammekaster til å preppe ski med?

Liker også at du skriver "(enda)" i parantes. Jo flere som hiver seg på bryggevogna jo bedre. Artig å ha noen å diskutere DMS-forløpere og humleutnyttelsesgrader med. Sørg for et dobbeltstikk i boden, så kan du ha en plugg til gjæringsskapet og en til skimaskina.

Unknown said...

Kun Megaman som prepper ski med flammekaster, normalen nå er smørejern :)

Humleutnyttelsesgrad er antakelig like kult å diskutere som det er langt. Må bare komme opp på nivå..

PRS said...

jeg har kjøpt 4 NØGNE Ø INDIA PALE ALE i dag

dr_bab said...

Nøgne Ø's IPA er god synes jeg. Det synes åpenbart du også, siden du kjøper fire av den. Du kommer til å kose deg mye med de flaskene.