Tuesday, April 22, 2008

Søtt


Etter en diskusjon med en kollega om slikkerier søkte jeg meg idag frem til en glimrende side om negerboller! Disse klassiskerne er svært gode og jeg anbefaler alle til å overtale sine kjærester til å prøve oppskriften, som god kan ganges med 2 eller 4. Merk at kokos med fordel kan brukes som pynt / strø.

3 comments:

Brage said...

Du oppskriften, men etter litt research fant jeg den:

"Negerboller" er deilige, små konfektkuler laget med havre og kakao. Kulene ligner på "Sjokoladekuler", men skal rulles i sjokoladestøssel i stedet for kokos. Oppskriften gir 35 stk.

Ingredienser:

3 dl havregryn (små, lettkokte)
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker
2 ss kakao
100 g smør
2 ss sterk kaffe

Pynt:
sjokoladestrøssel

Fremgangsmåte:

Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle og bland godt. Smelt smør og bland med kaffe. Ha dette i havreblandingen og rør alt sammen. La blandingen stå og svelle i kjøleskapet i 15-30 min.

Ha sjokoladestrøssel i en flat suppebolle eller liknende. Form små boller av deigen med hendene (se tips) og rull dem forsiktig i strøsselet.

Sett "Negerbollene" på et brett og sett brettet i kjøleskapet til bollene har stivnet. Når bollene er stive kan du ha dem i en kakeboks eller en liten plastikpose. Oppbevares i kjøleskapet!

Tips:

Når du skal forme "Negerbollene" med hendene kan det være lurt å fukte hendene med vann jevnlig for at havregrynsmassen ikke skal klistre seg for mye til fingrene.

Behandle bollene med forsiktighet frem til de har stivnet i kjøleskapet.

Thomas said...

Glimrende! Den observante leser har kanskje ført muspekeren over 'negerboller' og sett linken, men den var ikke farget riktig (??). Men det er altså ikke mer nødvendig, takket være Brage.

Thomas said...

"Du oppskriften, men etter litt research fant jeg den:" <- var dette med vilje? I så fall var den avansert:)