Tuesday, April 01, 2008

Tidenes prestasjon

Norge har hatt mange store prestasjoner og navn gjennom årene. Kan jo nevne Abel, nobelprisen til Nansen, nobels litteraturpris til Hamsun, Bjørnsson og Undseth. Trygve Lie som første generalsekretær, 4 gull til Ole einar i Salt lake city, seriegull til enga etc etc...

Men dette tar vel kaka i verdens kanskje vanskeligste og mest prestisjefulle idrett: " De nye internasjonale ratingtallene fra FIDE pr. april 2008 er nå offentliggjort og kan hentes her. Verdensrankingen toppes av GM Viswanathan Anand (IND 2803) foran GM Vladimir Kramnik (RUS 2788), GM Alexander Morozevich (RUS 2774) og GM Veselin Topalov (BUL 2767). Som ventet er GM Magnus Carlsen (NOR) på femteplass med 2765, noe som gir en klar førsteplass på juniorlisten, 33 poeng foran GM Sergey Karjakin (UKR 2732)."

La meg være den første til å gratuelere her inne, 5 plass til en 17 åring fra Norge. Får tårer i øynene:-) SKÅl for Magnus!!!! Dette må feires.

11 comments:

Toget said...

Magnus er gud, tipper bab er enig i det.

Krana said...

Skål! Kan også nevnes at en nordmann med samme navn på omtrent samme alder nå er ranket nr 7 i verden i klatring (8a.nu)

dr_bab said...

Er det ekstra imponerende at han tilfeldigvis er født i samme land som oss?

Tårer i øynene??!

Håvard Carlsen said...

Hvis verdens beste cricketspiller kom fra Norge... Syns du ikke det er mer imponerende enn om han/hun kom fra Australia?

dr_bab said...

Haha!

"hun"

Brage said...

MAAAAAAAAAGGGGGNNNUUUUUS!!!
Er stolt over å ha vokst opp i samme kommune som ham.

Thomas said...

Magnus er kongen

dr_bab said...

Det er snedig hvordan folk blir stolte over hva folk fra samme land/kommune får til.

Hva har Brage gjort som han kan føle seg stolt over? Synes i det hele tatt det å være stolt over å komme fra et land er en teit ting; det er jo ingen prestasjon å være fra f.eks. Norge eller Tyrkia. Man blei jo bare født...

PRS said...
This comment has been removed by the author.
dr_bab said...

Min forrige kommentar ble litt vel krass.

Med "Hva har Brage gjort som han kan føle seg stolt over?", mente jeg i forbindelse med Magnus, ikke i Brages liv generelt.

La meg skrive om denne setningen:
"På hvilke måter har Brage bidratt til Magnus' suksess (innen brettspillet sjakk), som rettferdigjør den stolthetsfølelse han føler over å ha tilbrakt deler av sine barndomsår i det norske administrative distrikt hvor også Magnus Carlsen- på et langt senere tidspunkt- lærte forskjell på snørr og snerk?"

PRS said...

Sosialangropologien sier at det er lettere å identifisere seg med noen fra Norge Hallvor, spesielt hvis man ikke er internasjonalisert "nok".
Dessuten finner mange Mangus' intellektuelle tilnærming tiltrekkende.