Wednesday, April 30, 2008

Egil: En hanseatisk petrofysiker?

Egil har søkt på en jobb hos StatoilHydro, og har blitt innkalt til jobbintervju førstkommende tirsdag. Det dreier seg om en "åpen stilling" innen petrofysikk. Intervjuet skal foregå over to timer i Bergen, og Egil har blitt bedt om å holde en kvarters presentasjon om sitt doktorgradsarbeide.

Homage to Catalonia

Ryktene skal ha det til at Håvard drar til Barcelona i dag. De samme ryktene sier at han til helgen skal se Barcelonas fotballag spille mot John Carews gamle klubb Valencia. God tur!

Wii Fit

Edel har kjøpt Wii Fit som det har vært reklame for på TV. Det er et lite bord som man kan stå på og som er koblet opp mot Wii'en. Dette er ganske morsomt. Toget har prøvd den og var ganske flink

Tuesday, April 29, 2008

Toget skifter spor.

Jeg vil gjerne informere alle bloggere om at undertegnede flytter til hovedstaden på permanent basis i starten av juli måned. Håper alle Oslobloggere vil ta meg imot med åpne ølflasker og armer. Flyttedato vil bli publisert på bloggen ved en senere anledning.

Thursday, April 24, 2008

Økonom på nett!?



Min bror, som er utdannet økonom, har hyrt inn en inder til å lage en nettside for seg. Resultatet kan sees på http://www.strt.no/ (legg merke til at man kan sette opp siden slik man selv vil ha den ved å bruke en av knappene i kontrollpanelet).

Som dere ser av navnet har han også blitt tilnærmet domenepirat! Er det andre bloggere som lager nettsider eller kjenner noen som lager mer eller mindre gode nettsider? 
I disse dager virker det som om hvem som helst kan få dette til!

FHM

FHM er i særklasse mitt favorittblad med mange fine damer, morsomme kåringer og generelt vittige kommentarer og innlegg. Gliset holdt på å dette ut av ledd da jeg kom over deres spådommer for de ulike rundene i årets tippeliga.
Her følger noen av dem:

Runde 5: "Godset får en offisiell beklagelse fra NFF for at forbundet har glemt å sette opp godset på terminlista. Vi hadde glemt at dem faktisk eksisterte uttaler NFF i en pressemelding"
Runde 8: "Mjelde begynner å slåss med Cato Guntveit"
Runde 9: "Jan Erik Aalbu slutter i jobben som sportsdirektør og begynner som direktør i norges turnforbund istedet. Dette er drømmejobben, jeg har hatt lyst til å jobbe med turn hele livet uttaler Aalbu"
Runde 9: Raymond Kvisvik må sone 3 mnd i fengsel for å ha ranet en pølse/vaffel bu på natterstid"
Runde 10: "Mjelde takler Hakon Opdal midt under kampen. De begynner å slåss."
Runde 11: "Aalesund har laget et eget msn-register over interessante brasilianere de har skrevet kontrakt med"
Runde 15: "Brann taper mot lyn og fansen tenner på huset til Mjelde. Mjelde begynner å slåss med moren til Eirik Bakke!"
Runde 16: "Godset får sin første notis i en riksdekkende avis, i en artikkel om buskerud sykehus"
Runde 16:" Aalesund henter brassen Bruno Mesenga etter sykt gode stats på football manager 2007"
Runde 20: "Mjelde henter inn Steffen Tangstad som assistent-trener"
Runde 21: " Mjelde sier overraskende opp trenerjobben. Steffen Tangstad tar over Brann"
Runde 22: " Vålenga ansetter Mons Ivar Mjelde som lagmoraltrener"
Runde 23: " Bodø glimt fatter et styrevedtak om å kjøpe store gule tannbørster som nye cornerflagg"
Runde 24: " Tor Hogne Aarøy foretar sin første ballberøring i årets sesong med en annen kroppsdel enn hodet"

Wednesday, April 23, 2008

Pål drar på ferie til Spania

Pål skal på ferie til Spania i en uke. Jeg registrerer at det er mye ferie for tiden på Pål, kanskje han har spesielt gunstige feriebetingelser? Her er uttrag fra chatten som avslørte planen hans:

Pål: ja
8:55 AM me: hvor i spania?
me: og hvorfor?
Pål: torevieja, utenfor alicante. drar med lars helge og broren
de har hus der
me: ferie?????????
Pål: seff

YOU RIISE PUDDING

Endelig, dette har jeg ventet på lenge:-) Utrolig gøy!!

”Riise blooper rocks reds”, skriver Sportinglife.
"Riise clanger gives Reds the Blues", skriver Teamtalk.
http://www.fotbollsexpressen.se/Nyheter/1.1133134/john-arne-riise-en-skandalernas-man

Tuesday, April 22, 2008

Søtt


Etter en diskusjon med en kollega om slikkerier søkte jeg meg idag frem til en glimrende side om negerboller! Disse klassiskerne er svært gode og jeg anbefaler alle til å overtale sine kjærester til å prøve oppskriften, som god kan ganges med 2 eller 4. Merk at kokos med fordel kan brukes som pynt / strø.

Toget Thomas får sitt eget land!


Toget Thomas får nå sin egen fornøyelsespark i England. Parken blir liggende litt nord for Birmingham.

Wiki imponerer!



Wikipedia har fått en ny og revolusjonerende autocompletefunksjon. I stedet for at autocomplete husker de søkeord du har skrevet inn tidligere, foreslås istedet de søkeord som faktisk har artikler. Dette er en voldsom forbedring, særlig siden gamle autocomplete også husket feilstavelser. Jeg husker at jeg leste om Demosthenes, og husket aldri hvor h'en skulle plasseres. Hver gang jeg skulle søke opp artikkelen igjen, fikk jeg foreslått alle mine tidligere klønete feilstavinger, som medførte en tre-fire forsøk før jeg fant fram. Mine dager på Wiki blir lysere etter dette.

Fjols til fjells

I helgen var Martin og Svein på fjellet sammen med sine kvinner. Det var mye snø og sol på fjellet, noe som medførte at "Svein ble solbrent, og fikk hovne ører."

Monday, April 21, 2008

Hemmer i bane rundt jorden?

Som mange kjenner til så lyser ESA ut nye astronaut-stillinger 19.mai. Dag har tatt den medisinske JAR-FCL Class 2 testen som kreves for søknaden. I tillegg til å ha en moderne utdanning stiller han STERKT.
Jeg forventer at han tar med hemmerboka opp i rommet, og lar denne gå i BANE

Sunday, April 20, 2008

Skjelt ut på åpen gate.

I dag ble jeg skjelt ut av en mann i min egen gate. Han skrek først "HEI DIN JÆVEL!" etterfulgt av "SATANS HORE!". Da jeg har hørt dette før syns jeg det var morsomt og tok ganske lett på det. Det virket som andre ble mer forskrekket, da det var mange han kalte hore.

Thursday, April 17, 2008

Gratulerer med dagen!



I dag er det 120 år siden Accrington, Aston Villa, Blackburn Rovers, Bolton Wanderers, Burnley, Derby County, Everton, Notts County, Preston North End, Stoke, West Bromwich Albion og Wolverhampton Wanderers etablerte den engelske fotballigaen. Det må kunne kalles en god idè.

Publiseringsfrenzy for Christian


Det er mange bloggere som driver med forskning, og jeg regner med det er interesse for å lese om resultatene som blir oppnådd. Christian har vært svært aktiv den siste tiden og har fått publisert en mengde artikler/papere om sitt arbeid. Sist i rekken er en artikkel som kommer i Physiological Measurement om bioimpedans. Han har vært medforfatter på to konferanseartikler til IEEE, bl.a. Transactions on biomedical engineering i februar. I tillegg hadde han en artikkelet norsk medisinsk-teknisk tidsskrift i fjor. Til slutt har vi foredraget han holdt i Graz i fjor om målinger på svette, som her kan beundres i en poster-versjon. Bildet er forresten noe Christian har laget selv, og involverer både en krets og menneskehud.

Hvordan står det til med publikasjoner for våre andre forskere? Noen som kan måle seg når det gjelder produksjonshastigheten til vår biofysiker? Noen som nærmer seg mållinjen og kan krone seg med en doktor-tittel?

Monday, April 14, 2008

VM i flaks?

I går var det quiz igjen på Three lions. En av kategoriene dreide seg om skuespillere og skuespillerinner, og på spørsmål to skulle vi fram til en fyr som hadde fått medalje for sin innsats under annen verdenskrig, og som hadde spilt i Magnolia fra 1999. Som hint fikk vi vite at initialene var J.R. Vi var helt blanke på dette spørsmålet, JR fikk meg kun til å tenke på Jason Roberts, som spiller fotball for Blackburn Rovers, og tidligere har spilt for Wigan. Når tiden gikk ut og vi ikke hadde kommet fram til noe svar, skriblet jeg bare ned "Jason Roberts", og vi lo litt. Når svaret ble lest opp, viste det seg at mannen vi skulle fram til het Jason Robards. De som rettet antok at vi visste svaret, men bare hadde bommet på stavingen av etternavnet, og vi fikk full pott for Jason Roberts!

Pissa på dem

Sitat vpn: " Vi pissa på dem! Vi vant 3-0 og scoret på tre dødballer. Lillestrøm var sjanseløse, de var tafatte og elendige. Dette var deilig! Det manglet bare at kona sugde meg underveis. "

Saturday, April 12, 2008

blogger fra mobilt apparat igjen

jeg er på vei til onkel donald. Der skal jeg blant annet møte jens,edmund,lasse og jommi. Vi skal drikke.

Friday, April 11, 2008

man kan faktisk blogge fra mobil

jeg sitter på buss nå på vei til jobb og blogger fra mobil.sitter en student som lukter voldsomt svette her.

Tuesday, April 08, 2008

Spennende merkedag



I følge nrk-tekst tv er det i dag nasjonaldag for rom. Lite vites om bakgrunnen for denne merkedagen, men man kan jo gjøre kvalifiserte gjetninger angående hvordan dagen best bør markeres.

Monday, April 07, 2008

Iver trenger kontanter!

I dag så jeg Iver ta ut penger i minibanken på stripa. Han passet på å få med kvittering, og lettet på brillene for å studere den nøye. Dette tolker jeg dithen at han ikke har progressive brilleglass.

Saturday, April 05, 2008

Skuddrama hos naboen!

Da jeg og Berit kom hjem fra en kultutbegivenhet i Oslo ble vi overrasket av et stort antall politibiler og at veien til blokken min var sperret av med ugjennomtrengelig polititape. En nysgjerrig nabo opplyste om at det nettopp hadde vært et skuddrama, etter å ha vært et slagsmål tidligere på kvelden samme sted. Vi fant til slutt en åpning i sperringen og kom frem til min bopæl, dette bildet er fra oppgangen min, det ble vistnok skutt fra (eller mot) en av leilighetene rett frem i bildet. Både Dagbladet og Nettavisen var raskt ute med å kommente saken. Morsomt å se sin egen gate merket av i en nyhetssak!

Dagens visdomsord

http://www.youtube.com/watch?v=-Z-xsiGrsmk

IDE




Vi husker alle hvor populær kvantenytt ble. Har dere forslag til andre bra nettsider så kan vi få hjelp av vg til å tene "penger" på dette:

Tuesday, April 01, 2008

Tidenes prestasjon

Norge har hatt mange store prestasjoner og navn gjennom årene. Kan jo nevne Abel, nobelprisen til Nansen, nobels litteraturpris til Hamsun, Bjørnsson og Undseth. Trygve Lie som første generalsekretær, 4 gull til Ole einar i Salt lake city, seriegull til enga etc etc...

Men dette tar vel kaka i verdens kanskje vanskeligste og mest prestisjefulle idrett: " De nye internasjonale ratingtallene fra FIDE pr. april 2008 er nå offentliggjort og kan hentes her. Verdensrankingen toppes av GM Viswanathan Anand (IND 2803) foran GM Vladimir Kramnik (RUS 2788), GM Alexander Morozevich (RUS 2774) og GM Veselin Topalov (BUL 2767). Som ventet er GM Magnus Carlsen (NOR) på femteplass med 2765, noe som gir en klar førsteplass på juniorlisten, 33 poeng foran GM Sergey Karjakin (UKR 2732)."

La meg være den første til å gratuelere her inne, 5 plass til en 17 åring fra Norge. Får tårer i øynene:-) SKÅl for Magnus!!!! Dette må feires.