Saturday, August 30, 2008

edm

edmund har jogget 2 mil i dag. Han drikker long island m meg nå. Vi har sett på jenteband på grønland. D har han fortent. Ok.

Wednesday, August 27, 2008

100 år siden tidenes idrettsutøver ble født


Jeg snakker selvfølgelig om Don Bradman, mannen som pryder mitt profilbilde. Ikke i noen idrett finnes det en person som så til de grader har dominert spillet, og har rekorder som er fullstendig uoppnåelig den dag i dag. Og da har jeg ikke glemt Michael Phelps, Bjørn Borg, Pele, Kniksen eller Tombalabomba, denne mannen overgår med letthet dem alle. Don scoret i gjennomsnitt 99,94 poeng pr inning i test cricket, milevis forran neste utøver på listen. For en ypperlig oppsummering av hans lange liv anbefaler jeg denne. Og her et lengre klipp fra en av hans mange store prestasjoner på arenaen.

Jeg skal trene fotball med kollegene mine i kveld, hvis jeg scorer kommer jeg til å dedikere alle mine mål til Don Bradman, tidenes ubestritte beste idrettsmann.

Tuesday, August 26, 2008

Muzak i Trheim by

Hallo. Vet ikke hvor hissige folk er på konserter osv, men jeg tok en liten sjekk av ok ting jeg fant som skjer i bya framover (tom oktober). Blæst, fru Lundgreen og Storås har ikke opptaterte sider, eller ikke offentliggjort enda, men likevel.

28. aug. Dominic (N) + Ultra Dolphins (US)
29+30. aug. Eat the Rich-festivalen
30. aug. Rumble in Rhodos (N) + Don't cry wolf (N)
9. sept. Øystein Sunde (N)
12. sept. Hästpojken (N)
19. sept. Accidents never happen (N)
3. okt. Master Piece of Cake (N) + Grand Island (N)
8. okt. Disfear (S) + Like rats from a sinking ship (N)
24. okt. Magnus Moriarty++ (N)
25. okt. Pony the Pirate (N)

Vi får se, er det andre steder enn Storås, samf, fru lundgreen, blæst, uffa, rosendal som det kommer noe fornuftig til?

Friday, August 22, 2008

Togrykter

Jeg har ikke sett eller hørt fra Toget siden avskjedsfesten hos Svein forrige lørdag. Det var forøvrig en god fest, med kubanske sigarer, skihopp og Arne-Espelund-heiarop. På det tidspunktet visste ikke toget noe om når han skulle dra, eller hvor han skulle bo. Jeg hører nå elektroniske rykter om at han har funnet seg en (formodentlig muggfri) lelighet. Noen som kan utdype?

Sunday, August 17, 2008

Feilaktig informasjon fra høyeste hold

I går var jeg på Three Lions Pub i Brattørgata i forbindelse med sesongåpningen i Premier League.. På plassen bak meg satt den tidligere Liverpool- og Zimbabwekeeperen Bruce Grobelaar. Pubinnehaver Dougie kom bort til meg og spurte om jeg ikke skulle se cricket senere. Jeg svarte at jeg ikke trodde det var noen kamp i dag. Bruce, som formodentlig har bygget opp en sunn cricketinterrese i sine ungdomsdager i koloniene, innskjøt at "Yes, it starts today, at four o' clock. The first one-dayer." Jeg ble litt forbauset, men sa til Dougie at jeg nok kom til å prioritere fotballen i dag, men kom og så cricket en annen dag. Da jeg våknet i dag, gikk jeg inn på fellesbloggen for å sjekke cricketoppdateringene som nylig har lagt seg til i margen på nevnte nettsted. Jeg lurte på hvordan "the first one-dayer" hadde endt. Da jeg ikke fant noen referanse til denne kampen i bloggmargen gikk jeg inn på cricinfo. Her viste det seg at det slettes ikke hadde vært spilt noen "first one-dayer", men kun en oppvarmingskamp mellom England Lions og the South Africans. En enkel feil å gjøre kanskje, så vi bør ikke være for strenge med Bruce. Men han tok altså feil. England Lions vant forøvrig kampen relativt komfortabelt med 6 wickets og 52 baller igjen. "The first one-dayer" er på fredag, med en twenty20 kamp på onsdag. Jeg regner med å se minst en av dem på pub.

Saturday, August 16, 2008

Sesongåpning!


I dag starter sesongen i den engelske Premier League. Jeg har gledet og gruet meg lenge, og må innrømme at jeg ikke sov så godt i natt. Håper Sunderland klarer å unngå andresesongssyndromet, og det hadde jo vært koselig om et ikke helt forpult for jævlig lag vant serien. Selv om de har tjuvstarta litt, må jeg vel nesten også ønske lykke til til Southampton, Nottingham Forest, Leeds United og ikke minst Luton Town i de lavere divisjoner. Football's coming home!

Friday, August 15, 2008

Togfest

Tror lørdag kveld er en bra tid for togfest. Alle er invitert, Udbyes gate 11a er adressen om det er tvil

Rustsjokk for Brage

For andre gang på et drøyt år er jeg blitt frarøvet min bevegelsesfrihet. I går var bilen min, en ungdommelig 10 år gammel stasjonsvogn av type Suzuki Baleno, på EU-kontroll. Det regnet jeg med var en formalitet, og da verkstedmannen ringte og fortalte lystig at han bare hadde funnet en mangel, trodde jeg dette gjaldt et litt slitt bakdekk jeg har lagt merke til. Stor var derfor overraskelsen da han begynte å snakke om bærebjelger og understellet til bilen, og da det drepende ordet rust ble nevnt skjønte jeg tegningen: "Den bilen ville jeg ikke kjørt en meter til med"
Balenoen er død, lenge leve Baleno!

Berusende tannlegebesøk

I dag var jeg hos tannlegen og borret for første gang i mitt unge liv. Var ganske fett, min iransk-emiratisk-svensk/norske tannlege satte relativt store mengder bedøvelse inn i hodet mitt vha en sprøyte. Det var omtrent som å drikke absint. Nå sitter jeg med skjeivt kinn og enda skeivere sinn på kontoret og forsøker å jobbe.
Selve borringa gikk veldig greit, Gavam snakket om boligpriser i Dubai, sykeordningen i Sverige og om gårsdagens rosenborgkamp, mens mine bidrag til samtalen var heller begrenset. Prisen var kanskje noe over det en absintshot koster, tror jeg skal skjerpe meg med tanntråden heretter.

Den store krisen er at jeg nå ikke kan drikke te på TRE timer. På en fredag.

Thursday, August 14, 2008

En aften hos Pål

I går var jeg på besøk hos Pål for første gang på en stund. Anledningen var fotball, jeg og kjæresten hans inviterte oss selv til å komme. Besøket ble meget hyggelig, vi snakket løst og fast om Kina, klatring, Jacob sin sjekke-bok, giftemål, Vietnam og om den alkoholiserte, hårete naboen hans. Pål serverte te, frukt og twist-sjokolade, mens jeg hadde med meg smågodt og Ica-chips. Fotballkampen gikk dessverre og særdeles ufortjent i favør franskmennene, men jeg tror ikke Pål brydde seg så mye om det.

Tuesday, August 12, 2008

Egil på travbanen

Under dagens trav på Drammen travpark kom jeg over et kjent navn:

"Også i den fjerde avdelingen har vi mest tro på andrevalget. 10 Egil har alltid hatt fin kapasitet, men Lome Elden-sønnen har galoppert altfor hyppig."

Vet ikke helt om jeg er enig i at Egil har stor kapasitet da. Spesielt ikke etter turen til Sør-amerika, men men.. Trur jeg står over spillet:-)

Fremsyning av toget

Jeg vil minne om at denne uken er siste sjanse for å se på toget før han igjen vender snuten sørover. Mulighetene for beskuing er særlig gode, da han for tiden reder i Sveins bopel. Det anbefales å kontakte Svein for avtale.

Spesielt vil jeg anbefale helgen da Svein vil arrangere et lystig lag for å ære toget.

Saturday, August 09, 2008

Kebab

er dette vår BAB?



RE: Krig og jævelskap
Skrevet av Babb 08.08.2008 kl. 19:45

Begge lederne burde ta en kebab sammen


Kilde: http://www.dagbladet.no/nyheter/2008/08/08/543031.html

Sunday, August 03, 2008

Siste nytt om Toget

Paa loerdag traff jeg selveste Toget i byen. Han gikk rundt med en pose med et par sko, visstnok tilhoerende Ketil. Han skulle til Torgeir for aa se "en daarlig film". Han skal vaere i Trondheim en stund til, og spurte om han kunne faa bo hos meg neste helg (han flytter jo snart ut av danielbaksveita). Det er ikke umulig at det blir stor Toget fest hos meg neste helg med andre ord.

Ol-tabber

Under lunsjen på havet idag kom vi i snakk om ulike OL flauser opp gjennom historien. Det var mye bra på tapetet, bl.a han maratonløperen som leda klart men som løp feil når det gjenstod 2 km eller noe.

Min flause syns jeg imidlertid er vel så god. Dessuten handler det om en svenske, noe som selvfølgelig er et pluss, nemlig Torgny Mogren.

Før OL i Calgary i 1998 så var Mogren stor favoritt i nesten alle distanser. Noen uker før OL så skulle han være ekstra smart ovenfor konkurrentene og stilte dermed døgnet inn på Calgarytid, noe som er ca 8 timer bak oss. Men stakkars Torgny stilte døgnet feil vei, nemlig 8 timer foran oss i stedet på Kinatid. Så når han kom til Calgary var han jo helt ute å kjøre. OL gikk jo også i dass for "stakkars" Torgny selvom han fikk med seg ett gull i stafetten.

Noen andre som har en god flause? Gjerne svensk:-)