Thursday, February 19, 2009

Værfast i snøstorm i Øst-Europa




Onsdag reiste jeg til Gardermoen sammen med prof Canright og dr Bjelland. Planen var å komme til Podgorica (Montenegro) onsdag ettermiddag, og så sitte i "møte" i hele dag,og reise tilbake fredag.
Da vi ankom transitten Frankfurt fikk vi vite at hele PODGORICA flyplass var stengt PGA SNØSTORM. Vi hadde da valget mellom å overnatte på hotell i Frankfurt og vente på neste fly fredag, eller å dra til Beograd og forsøke å ta et fly derifra i dag tidlig til Podgorica. Vi valgte Beograd.

Vi ble så ført inn på et røykfylt kontor av en eldre øst-europeisk herremann som representerte MONTENEGRO AIRLINES. Han og hans sekretær ville rebooke oss til Serbia. Etter å ha klagd fælt over sitt liv og hvor mye han hadde å gjøre, konkluderte han med at livet var kort og tok ut en halvliter flaske av kjøleskapet merket "Antibiotika". Dette viste seg å være plommebrennvin som hans far hadde lagd. Vi fikk så shotsglass alle sammen. Det holdt 45% og smakte faktisk godt til å være hjemmelagd. Han skjenket også seg selv og hans sekretær mens de samtidig røykte hardt for å senkte stressnivået. Etter 2 timer ble vi rebooket til Serbia. Etter YTTERLIGE 8 timers venting ble vi fraktet til SERBIA der vi la oss kl 02:00. Fikk der bo på en SUITE med 4 rom og 2 bad.
Vi var på flyplassen kl 8 men vi fant fort ut at flyplassen i MONTENEGRO fortsatt var stengt. Etter 5 timers krangling med MONTENEGRO AIRLINES fikk vi et fly tilbake til OSLOL.

Oppsummert har jeg for det meste oppholdt meg på FLYPLASSER de to siste dagene. Vi har drukket plommebrennvin av flypersonale i Frankfurt i arbeidstid, og spist en god frokost i Serbia, men kom oss aldri til det opprinnelige målet.

4 comments:

dr_bab said...

Gikk FLAX-reklamen på TV i Beograd?

PRS said...

nei men det gikk en dokumentar om tesla som oppdaget magnetisme. Han er født der og formlene er gjengitt på pengesedlene. Ellers endel telenor reklame.

Thomas said...

Hahahahaha! Veldig bra innlegg:)

Krana said...

Jeg synes dette var morsomt