Tuesday, December 12, 2006

Iver stiller forberedt

I går ettermiddag, noen minutter før klokken fem, så jeg Iver Brevik i øvre Allè på Singsaker. I sin venstre hånd bar han en gammeldags lærveske, den så ut til å være tungt lastet, kanskje den var full av tykke bøker. Under hans høyre arm bar han en paraply, en av disse moderne modellene som knapt måler lengre enn en fot når de er klappet sammen. På hodet satt en hatt.

7 comments:

PRS said...

Jeg fikk nettopp melding av Kahtrine, en tidligere "bekjent" fra Trondheim som jeg tok med meg på Ivers kosmologi seminar for noen år tilbake. Hun diskuterte relegion kontra vitenskap med en som er relegionslærer og ønsket derfor naturlig at Iver skulle dras inn i debatten Jeg ga henne hans tlfnr og hans e-post adresse. ( og siden hun jobber i byavisa får vi kanskje et bilde av han hvis vi er heldige). Det er tydelig at Iver setter sine spor også blant ikke-akademikere!

M said...

Iver, som først var en liten rift i mitt univers som bare slapp inn en stripe med lys, er nå det univers der alt annet er en rift.

dr_bab said...

Pål- din kommentar er fantastisk. Er egentlig verdig et eget innlegg, så litt synd at det bare havner som en kommentar. Likefullt er det en aldeles utrolig historie. Fantastisk.

Håvard Carlsen said...

hva er nr hennes?

Brage said...

Hm, mulig at Iver-feberen står ovenfor en renesanse hos dere nordpå, jeg googlet litt på Iver og fant til slutt denne fine siden med drøssevis av Iver-publikasjoner:
http://arxiv.org/find/hep-th/1/au:+Brevik_I/0/1/0/all/0/1

Forresten artig å se hva som er første treff med "Iver Brevik" i søkefeltet!
Og er det bare jeg som ikke viste at han heter Håkon til mellomnavn??

PRS said...

Ja det var det bare du som ikke visste. Legg merke til at prof.Lund er med på den ene artikkelen

Title: Expanding AdS5 Branes: Time Dependent Eigenvalue Problem and Production of Particles
Authors: I. Brevik, M. Wold Lund, G. Ruø

dr_bab said...

Brage: Hvorfor lagde du ikke en link til siden i stedet for å skrive inn url'en? Copy-paste er et slit, og noe en bør slippe å besudle seg med i våre dager.