Tuesday, June 19, 2007

Ad dyrelivet på Singsaker



I dag, når jeg gikk til jobb, fikk jeg en hyggelig overraskelse da jeg så et pinnsvin i Øvre allè. Det er ikke så ofte jeg ser pinnsvin, kanskje jeg bare har sett fire eller fem pinnsvin i hele mitt liv. Det å se et pinnsvin er således en langt større sjeldenhet enn å se grevling, eller for den saks skyld, hai.

5 comments:

Brage said...

Artig! Jeg har aldri sett et levende piggsvin, men opptil flere som er av formen roadkill. Grevling har jeg kun sett en gang. Tror at det mest spennende dyret jeg har sett i Norge må være liten huggorm på 15 cm.

Thomas said...

Pinnsvin er søte, har sett dem flere ganger, men ingen grevling. Derimot har jeg både sett hjort og elg (ikke som roadkill). Min bror, den pøblen, kastet engang en stein på en huggorm som solte seg. Den klikket ganske, og vi ble litt småskremt husker jeg.

PRS said...

omglol?
på min daglige sykletur til jobben på fornebu pleier jeg å kjøre forbi masse canadagjess ved bygdøy. disse er ofte stae og nekter å flytte seg. jeg må derfor sykle i grøften for å passere disse. Disse lever hovedsaklig av planter og spiser ikke mennesker.

dr_bab said...

Jeg misunner Thomas at han har sett hjort. Elg har jeg sett mange ganger, og også rådyr. Det er rart synes jeg at Brage bare har sett grevling èn gang, og Thomas ikke i det hele tatt. Jeg ser veldig ofte grevling når jeg er ute og går natterstid på Kongsberg. De er noen frekke rakkere, som blant annet kan rasere søppelkasser og rote søppelet utover og lage et salig rot.

Jeg har tenkt mye i dag på hva det mest spennende dyret jeg har sett i Norge er, må faktisk si at det er bever.

Dr. Hall said...

La meg nevne Halvor, at det er en hjortefarm rett over kommunegrensa i Malvik. Hjortefarmen er omringet av svært høye gjerder da hjorten hopper høyt.

Kanskje vi kan dra dit så du får sett hjort.