Som tidligere blogget var jeg nylig på et to uker langt besøk til Inkalandet Peru. Det var et land som hadde mye å by på, men et av høydepunktene var definitivt ikke maten. Etter 5 dager med dritten de serverte sa magen stopp og slo seg fullstendig vrang. Dette var svært uheldig, da jeg enda ikke hadde hatt anledning til å prøve landets kebab. Etter en uke på imodium, asprin, høydesyketabletter, coca-te og antibiotika var det endelig små spor av forbedring, så jeg tok sjansen på en döner-plate i Arequipa på en kebabplass som virket å være tyrkerinspirert.
Resultatet var intet mindre enn en skandale. Jeg fikk en tallerken med noe som virket å være strimlet kyllingkjøtt, enkel kinakålsalat, en skåret tomat, ris og skarp, vond chillisaus. Ingen mais, hvitløksdressing, løk, agurk, pitabrød eller chilli med andre ord! I tillegg må det sies at magen overhodet ikke var fornøyd med mitt valg av lunch, det gikk ca 24 minutter fra avsluttet måltid til den var ferdig fordøyd. Terningkast 1.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
4 comments:
Jeg tolker Essensen av innlegget ditt dithen at coca-te har en positiv effekt på maven.
Kan dette forklare den sterke korrelasjonen mellom kokainbruk og antall kebabsjapper i den norske hovedstaden?
Coca-te har en positiv effekt på mange ting, og er uten tvil den mest populære formen for drikke i Peru i tillegg til Inka-kola, som er en slags ananasbrud. Jeg merket selv ingen spesiell effekt av coca-te, men det kan jo hende ting hadde vært verre om jeg ikke hadde benyttet meg av den.
Coca-te benytter kun bladene til coca-planten, men om jeg ikke tar helt feil er det stilken til planten som benyttes for å fremstille kokain. Jeg har derfor intet grunnlag til å spekulere i hypotesen din Dr Bab, men det er uten tvil en interessant påstand som hadde vært spennende å studere nermere.
I følge wikipedia, er det bladene som brukes til kokainproduksjon. De inneholder 0.2% kokain.
var jeg da en narkoman under mitt opphold i peru?
Post a Comment