Sunday, May 31, 2009

10th level beer nerd



Utrolig artig radioreklame med målgruppe i overgangen mellom ølbryggere og rollespillere. En liten Star Wars referanse på slutten der også, så denne treffer meg ganske godt.

Saturday, May 30, 2009

Martin+matte=sant

Martin har nå fått bekreftet at han får stillingen ved Inst. for matematikk. Han har ikke underskrevet kontraktspapirene ennå, men de er vistnok på vei "i posten". Martin sa til meg at han kommer til å ta denne stillingen. Det er usikkerhet knyttet til om Martin fortsatt får permisjon fra sin vannkraftstilling ved SINTEF, eller om han må si fra seg denne.

Wednesday, May 27, 2009

BankID

Endel internettbankting har starta med noe som heter BankID, som er et passord man trenger for å gjøre alt bankrelatert. Jeg har selvfølgelig glømt passordet mitt etter første gangs bruk, og er nå stengt ute fra alt som heter internetthandel. Jeg synes BankID er noe satans møkk.

Trondstad på Trondheimsbesøk

Tronstad kommer til Trondheim i morgen (torsdag) kveld. Han skal bo hos meg fram til lørdag formiddag, da drar han hjem. Formålet med besøket er faglig, men man skal ikke se bort i fra at Tronstad tar seg tid til litt passiar

MGP osv...

Er rimelig glad for å ha sluppet relativt billig unna hele MGP, da det Grampri'-kjøret tydeligvis aldri gir seg. Er jo som kjent fullstendig håpløse greier jevnt over, med øst-europeiske discobeats, smertefulle folk, glitter og glam som burde være greit å slippe unna om man ikke vil. Det er tydeligvis ikke så lett i år. Hadde nesten glemt hele opplegget inntil han formannen dukka opp på Kvitt eller dobbelt og personifiserte hele pakka tidligere i år.

Kommer det først noe med et snev av kvalitet så er det vel en vinner, hva vet jeg. VGs Stein Østbø smeller til med en 6'er til Rybaken i dag, ser jeg. Tenkte først la hele shiten (svensk uttale) gli forbi i stillhet, men Østbø er litt av en fyr. Han ga i sin tid Rage against the machine terningskast 1 for Battle of Los Angeles med tittelen "They lost the battle". Etter det har undertegnede tatt alt fra fyren med en klype salt. Passer vel sammen de to der.

Uansett, det blir vel om mulig enda mer mas neste år da vi må arrangere styret selv. O smerte.

Sunday, May 24, 2009

Dag

Lørdag kveld drakk jeg mye øl i Oslo sammen med blant andre Dag, noe som var veldig trivelig. Han fortalte at han hadde fått permisjon for å dra til San Fransisco i sommer.

Saturday, May 23, 2009

tur til PAKISTAN

I morgen drar jeg til Pakistan via Dubai. Skal i møter både man,tirs og ons. det er litt UROLIG der så vi få sikkerhetseskorte fra flyplass. Håper det blir mulighet for å teste kebab.

Thursday, May 21, 2009

Kristi Himmelfartsdag i Drammen, nordens Paris.

Tronstad og jeg har i dag vært i Drammen.
Der har vi
1. Klatret

Det sies at Drammen har blitt en ny by. Vi tok oss derfor en tur innom byen og stoppet på 2 steder

2. Shalis kebab. Kebab (60kr) + kebabtallerken (110 kr). Terningkast 3 for bruk av Thousand island dressing og dårlig kjøtt!
3. Aas bryggeri



Lykken er..

å bli spurt om veien på hjem fra nachspiel og vise at det er kun to gater unna på GPS'n. For det gjorde jeg nettopp. Et par av englene stakk, noen sovna. Og jeg noier så stort, 14 dagers beskyttende piller igjen. God langhelg!

Tuesday, May 19, 2009

farlig begjær?

i dag fjernet dr fjeldberg status som "singel" på facebook. Er dette helt tilfeldig? Hvorfor spilles d ikke m åpne kort?

Kontorer!


Jeg sitter nå DER, hos Escenic. Dette er like ved Solli og ganske nært Nationaltheatret; så hvis noen reiser forbi mot slutten av dagen så er det bare å si ifra hvis sommersola innbyr til noe annet enn 'rett hjem' :)

Uansett digg å komme seg ut av kåken til bruttern, jeg holdt på å gå på veggen av kjedsomhet. Hvor på kartet er dere andre Oslo-folk?

Friday, May 15, 2009

Handleliste for Martin


I sted hadde jeg en liten prat med Martin om øl. Jeg foreslo at han kjøpte seg noen gode øl til grillfesten han planlegger i morgen, og sa meg villig til å sette opp et forslag til en handleliste på 10 øl. Det slo meg etterhvert at selv om 10 er et fint antall øl kan det bli mye for èn person. Jeg har derfor også foreslått to alternative "løyper" som kun går innom hhv 7 og 5 av ølene. Det beste er kanskje å dele ølene med noen og gå for alle ti. De er alle sammen lekre øl.

Starten er et godt eksempel på en tradisjonell engelsk ale, fulgt av en belgisk blond og eventuelt en Amber. Alle disse ølene kan passe som drikke like før og under måltidet. Til et grillmåltid passer det også med en røyket øl, jeg ser for meg at Norwegian Wood vil passe utmerket sammen med en sommmerkotelett og en maiskolbe. Etter maten passer det med en imperial porter. Jeg liker Gonzo-utgaven godt; den smaker aldeles utrolig, også er det alltid fint med en H.S. Thompson tribute. Neste post er den lysere og lettere Duvel. Jeg hadde i utgangspunktet satt porteren noe seinere, men jeg ombestemte meg med bakgrunn i timing i henhold til måltidet. Ser for meg at Gonzo passer aldeles utmerket rett etter mat, og jeg tror Duvel har smak nok til å kunne funke etter porteren uten å virke blass. Etter dette belgiske intermezzo beveger vi oss over i humleland, først med en enkel, og så med en dobbel IPA. For den enkle synes jeg Nøgne Ø har gjort en kjempejobb med sitt eksemplar av stilen. Dette er forsåvidt også sant for den doble, men den er bestillingsvare og jeg har gjort mitt forslag basert på utvalget på vinmonopolet i Munkegata. Valget falt derfor på danske Midtfyn. Nå nærmer vi oss slutten, og her kommer de virkelige godbitene. Først en av mine aller største favoritter: Rochefort 10, og til slutt Nøgne Ø Imperial Stout. Disse to siste er smaksbomber av dimensjoner, her kan man virkelig sitte og snuse, smake og kose seg i lang tid. Jeg foreslår stouten til slutt da denne har større kropp og fylde.

Thursday, May 14, 2009

Neeehhhin!!!


Åssen går det ann å krangle på 'Thomas og Magnus', ikke 'Magnus og Thomas' i 30 år og så bestille et skilt der det står FEIL?! Ja, så nå bor vi tvillingene sammen, som to lys, på Tøyen, og det er egentlig ganske koslig.

Jeg har hjemmekontor, og er nesten blitt god husmor. Det begynner å bli heller kjedelig, men skal bort og se på en kontorplass i morgen på Solli, som jeg nok hopper på :-) Så da skal datautstyret ryddes ut fra stua her ASAP.

Og hvordan gjør ellers bloggerne seg klare for nasjonaldagen?

MAGNUS

Idag startet en av tidenes beste sjakkturnering, Mtel masters, med tanke på rating i Sofia. Magnus feide over verdenseneren Veselin Topalov med hvit i første runde.
Dette er helt sykt vannvittig bra, kjenner jeg gledes meget over Magnus!

Wednesday, May 13, 2009

Helge Juul

I går traff jeg Helge Juul på rema 1000. Han kunne fortelle at han jobber på Atmel og bor i Klæbuveien. Jeg spurte han om HELGøya, han skulle kanskje dit

Tuesday, May 12, 2009

Ny vending i Martins jobbsituasjon?

Martin har som kjent takket ja til en stipendiatstilling ved SINTEF energiforskning, og skal etter planen starte der til høsten. Men i dag melder Martin via e-post at
    Det er mulig jeg blir spesielt tilgodesett for en ekstra stip.stilling på matte.
I en senere e-post sier han at han ikke vet om dette blir noe av, men han er "fristet".

Sunday, May 10, 2009

Film om bose-einstein kondensat

Hei.
Jeg og Prof. Tronstad lager en film om Bose-Einstein kondensat. Vi synes dette kondensatet er gitt for lite oppmerksomhet. Foreløpig er vi i idemyldringsfasen og har bare laget en lite teaser. Den ligger HER!!.

Saturday, May 09, 2009

KVANTEHELSE PÅ KVANTEMEDISINSK KLINIKK

Jeg kjørte tilfeldigvis forbi Nordstrand da Charlotte skulle til en fysioterapeut der. Da oppdaget jeg dette kvantehelse-huset:




Ser at man kan lese mer om stedet her
http://www.kvantehelse.no/kontakt.html
Skulle gjerne likt å høre prof. Bo-Sture Skagerstams kommentar til skiltet.



Iflg Wikipedia finnes det

20.000 kvantemedisinere på verdensbasis

, over

60 av dem i Norge

.



"Jeg vil derfor i stedet si at jeg bare blir så aldeles fly og eitrende forbanna. Og trist og fortvilet, over at folk har mage til å lure syke mennesker på denne måten. At de har mage til å dra sparepengene ut av dem, samtidig som de gir dem falske forhåpninger"
– Redaktør Erik Tunstad i forskning.no om kvantemedisin.



"Det brukes noen ekte uttrykk fra kvantefysikken, som virtuelle fotoner og kvantekoherens. Men ordene har ingen sammenheng med metodene i SCIO. I tillegg dukker det opp begreper som "quantum chromokinetics", som ikke gir noen mening. Imidlertid ligner det kanskje litt på "quantum chromodynamics" som er en teori som beskriver partikler inne i atomkjernen. Men denne teorien kan heller ikke ha noe med metodene i SCIO å gjøre. Kvantefysikk høres fjernt, mystisk og fantastisk ut. Det kan være med på å øke tiltroen til veldig kraftige påstander", sier fysiker og professor Gaute Einevoll.

Friday, May 08, 2009

iverfest

Har ingen vært på iver-festen i dag?

Spennende cricketdebut på Ekeberg

Jeg har gjort cricketspiller av meg, og skal i kveld debutere for laget Bislett Ducks. Vi har meldt på lag i den norske cricketligaen, og skal spille i 3. divisjon i år. Som navnet tilsier er ikke ambisjonene så store, målet for sesongen er å ta poeng, noe som kan vise seg vanskelig. De aller fleste på laget har aldri rørt en cricketball eller bat mer enn et par ganger, vi har gjennomført 3-4 treninger nå i vår. Jeg har vært på en trening, den var ekstremt nyttefull da den til de grader bekreftet at det ikke er rett frem å omsette kunnskap om sporten til dyktighet. Så faren for at jeg blir en duck i kveld er nok stor.

Motstander er Aliens som nesten rykket opp til 1. divisjon i fjor, de har en spiller som nettopp scoret century mot Estland sitt landslag, så håper han er syk. Vi skal spille 20 overs hver, og da motstanderne er fullstendig klar over nivået vårt har vi fått lov å batte ut alle overene, så når 10. mann er ute bare fortsetter vi på topp av battingorderen igjen.

Jeg er spent på om jeg er best som bowler eller som batsmann, jeg har troen på det siste. Kanskje vi kan ha en avstemning her om hvilken posisjon jeg bør fokusere på..

Klubbens utvikling kan følges på denne siden, og her er et artig nyhetsinnslag om cricket i Oslo fra i går. Trolig kom vi med i ligasystemet fordi vi er det første erkenorske laget som søkte om opptak:)

Thursday, May 07, 2009

Egil Offshore

I dag drar Egil til havs for sitt første offshoreoppdrag. Han fortalte hva han skulle gjøre der ute, men jeg husker det ikke helt.

Stikkord var: Trykk, sement, hull, borr.

Martin velger sine venner med omhu

I går var jeg og Svein hos Martin for å se fotball. Vi drakk noen øl hver, og spiste sjokolade som jeg og Svein hadde tatt med. Mot slutten av kvelden kom Martin med en cognacflaske- en Bache Gabrielsen XO- og et glass til seg selv. Så spurte han: "Vil du ha en, Svein?" Svein takket nei til tilbudet, men til min store overaskelse forfulgte ikke Martin den åpenbare veien videre ved å spørre meg om jeg ville ha. Jeg prøvde å hinte litt subtilt ved å vise interesse i flasken, plukke den opp og lese på etiketten, samt bemerke hvor stor flasken var; men Martin viste ingen tegn til å ville by meg på godsakene. Jeg konkluderte raskt med at selv om Martin ser på meg som en person han kan ta inn i stuen og la sitte i sin sofa og se på sitt TV-apparat, er jeg ikke en så god venn at han vil dele sitt brennevin med meg.

Ny dag


I dag er det en ny dag med nye muligheter.

Wednesday, May 06, 2009

Helgøya: Stemning?

I følge Franz skal årets helgøyafestival holdes 27 juni. Hvem er interessert? Hvem kan ikke komme? Jeg synes det hadde vært gøy, pleier å være ekstremt jovial stemning. De satans syklistene skal dra helga før også, så det blir litt mindre road-rage å kjøre nedover.

Oj! Wicket!

Tuesday, May 05, 2009

Iverfest

Fredag 8 mai arrangerer det Kongelige Norske Vitenskapelige Selskab en Iverfest.

    A day of physics to celebrate the life of physics
    and 70th birthday of professor Iver Brevik.

Sunday, May 03, 2009

Kambodsja.

Undertegnede befinner seg naa i Phnom Pehn for tredje gang pa under to uker. Planen var opprinnelig aa reise til Phnom Pehn, saa soerover til Shianouk Ville, deretter tilbake til Phnom Pehn, for saa aa reise til Bangkok og reise litt soerover i Thailand.

Naa har det seg saann at toget liker mye bedre Kambodsja enn Thailand saa jeg er tilbake til utgangspunktet etter bare et par dager i Bangkok.

Forrige gang fikk jeg se "turistfella" Shianouk Ville som naa saa helt for jaevlig ut. Soeppel overalt og diverse tvilsomme bekker rett ut paa strendene. Det var ogsaa svaert faa turister der, og finanskrisa maa vel ta mye av skylda for elendigheten. Ingen turister = ingen penger = ingenting kommunalt eller statlig som fungerer. Etter aa ha brukt bassenget paa et luksushotell i naerheten(hvor det var et knippe gjester)i et par dager bar det vekk fra slummen paa landsbygda og tilbake til hovedstaden. Selv om det var mye lendighet aa spore utenfor byene i Kambodsja er det liten tvil om at folket her er "happy clappers". Overalt hvor man gaar vinker folk og smiler. Merkelig lite tigging, prostitusjon og mas om penger er det ogsaa. I hvert fall i forhold til nabolandet Thailand hvor "tok-tok" sjaafoerer gjerne foelger etter deg et kvartal for aa mase.

Trafikken i Phnom Pehn er temmelig unik. Det er nesten ingen biler paa veiene, for det meste gaar det i mopeder og "tok-tok"er(mopeder med en slags kjerre bak), men det merkeligste er at de verken har hoeyrekjoering eller venstrekjoering. De bare kjoerer der det er plass, enkelt og greit. Vel, det er egentlig hoeyrekjoering, men det virker ikke som det er en regel, mer enn retningslinje.

Uansett, planen min for de neste 4 dagene blir aa proeve meg paa litt fruktsanking i en landsby rundt Phnom Pehn, kanskje jeg stikker innom Angkor Wat igjen(vaert der en gang tidligere), saa drar jeg til kysten og haaper jeg kan faa blitt med noen fiskere ut paa jobb(antakeligvis er baade dette og fruktsankingen beinharde saker, men man maa jo proeve) foer jeg drar over grensen til Thailand.

I Thailand drar jeg sikkert ned til Phi Phi Islands for aa dykke og snorkle, er jeg riktig heldig satser jeg paa aa faa se en leopardhai. Dessverre har jeg kommet hit to maaneder for sent, siden det er gode muligheter for aa se hvalhai paa en dykkeplass i starten av mars.

Toget.

Saturday, May 02, 2009

en person undersøkes for svineinfluensa i tronheim iflg ap. Forsiktig m store konferanser

Egil på Island

Egil er på Island. Han kan over SMS melde at han drikker seg "driva" på "Egils". "Egils" er en øltype på Island. I følge RateBeer er ikke dette duganes til noe annet enn å bli drita