Wednesday, May 24, 2006

Musikkanmeldelse: Bab hears Zappa

Frank Zappa er kjent som en av de viktigste og mest inflytelsesrike musikerne i musikkhistorien generelt, og i mitt liv spesielt. Bedrøveligvis døde han mens jeg ennå var ung, så jeg har aldri, og kommer aldri, til å få oppleve min helt live. Torsdag 18. mai kom hans sønn Dweezil (oppkalt etter hans mors inngrodde negl) til Oslo med band, og jeg var på plass. Ett fullsatt sentrum scene fikk ett vannvittig tre og en halv times show, som tok pusten fra meg. Dette var unektelig en av de absolutt største konsertopplevelser jeg har hatt. Av høydepunkter må nevnes:

  • At åpningslåta var den temmelig syke "Help I'm a rock!" fra Freak Out. (I don't want to be a rock. I think I rather be a police officer. Help I'm a cop!)
  • Dweezils holdning konserten igjennom. Rolig og selvsikker, og med et smil om munnen minnet han mye om sin far, og med soloen på Inca Roads viste han at om han ikke er DEN zappa, er det ingen tvil om at han har arvet store gaver fra sin far.
  • Når Terry Bozzio på over 50 år entrer scenen i helsetrøye og med piercete brystvorter, og går amok på trommesettet mens han synger "I'm so cute".
  • Steve Vai's gitarkunster. Særlig var gitarduellen med Dweezil under Montana orgasmisk.
  • Napoleon Murphy Brock. Tidenes tøffeste svarte mann.
  • Når Dweezil takket publikum for fremøte og han ble så rørt at han nesten gråt.

For å sitere en konsertanmelder tilstede i salen: "Vi skriver bare mai, men årets musikalske begivenhet i hovedstaden har nå definitivt funnet sted."

5 comments:

Brage said...

Var selveste Steve Vai der? han rocker, er selv stor fan av Whitesnake, der han leverte feedbacksoloer på løpende bånd til verdens kåteste band.

Ville bare meddele at jeg selv har observert verdens eneste byste av frank Zappa, den er å finne i Litauens vidunderlige hovedstad Vilnius. Det var et rørende øyeblikk.

dr_bab said...

Du tar feil Brage. Det finnes flere byster av Frank. Det totale antallet i verden er ukjent, men det finnes blant annet en i Bad Doberan i Tyskland.

dr_bab said...

Fant noe moro om Litauen og Zappabysten:

"Paukstys claims that the bust [...]is the first of its kind in the world. It is not, however, the first example of a propensity among Lithuanians to embrace the weird and wacky. In 1992 the country’s basketball team achieved international fame by defeating Russia to take the bronze medal at the Barcelona Olympic Games—and then by turning up at the awards ceremony in psychedelic multi-coloured T-shirts donated by the legendary rock band, The Grateful Dead.
"

PRS said...

La meg nevne "We all came out to Montreux on the Lake Geneva shoreline
To make records with a mobile - We didn't have much time
Frank Zappa & the Mothers were at the best place around
But some stupid with a flare gun burned the place to the ground
Smoke on the water, fire in the sky "

dr_bab said...

Sangteksten Sundsøy siterer referer til når et konsertlokale ved lake Geneve brant ned under en Mothers konsert. Deep purple var på andre siden av innsjøen og så røyken drive utover innsjøen. Smoke on the water.