Tuesday, April 07, 2009

Iver Brevik 70 år!


I dag fyller Iver Brevik 70 år. Jeg vil oppfordre alle bloggere til å signere gratulasjonsprotokollen med en kommentar.

17 comments:

PRS said...

Sender mine varmeste ønsker til Iver på 70 års dagen. Du en flott ambasadør for vårt land. Du har aldri sviktet fysikk og forskning ved å bli konsulent i den private sektor. Dette har gjort deg til den personen du er i dag. Alderen bærer du godt, og du blir bare klokere og klokere for årene som går. Klassisk mekanikk hadde ikke blitt det samme uten deg. Du mistet aldri troen som formet ditt liv. Det er trøst i gamle trær særlig om høsten når løvet faller i c-moll. Gratulerer med dagen.

PRS said...

Når jeg søker på "Iver Brevik 70" får jeg fellesbloggen opp først, deretter hans kjente verk "det komplekse potensial" i pdf format. Husker at vi har hatt mye glede av dette opp gjennom årene:

http://www.ivt.ntnu.no/ept/fag/tep4105/komplekspot.pdf

Toget said...

Gratulerer Iver!

Krana said...

Ivers lange forskningskarriere har resultert i et stort bidrag til verden. Hans publikasjoner har en h-index på 21, som betyr at publikasjonene er både mange og viktige. Siden 1990 har antall siteringer per år økt jevnt opp til imponerende 229 siteringer fra i fjor. Hans solo-artikkel "EXPERIMENTS IN PHENOMENOLOGICAL ELECTRODYNAMICS AND THE ELECTROMAGNETIC ENERGY-MOMENTUM TENSOR" fra 1979 har blitt sitert 142 ganger totalt og har allerede blitt sitert 5 ganger i år. Det er tydelig at her er det gjort veldig mye viktig arbeid på et høyt plan. Gratulerer med dagen.

Dr. Hall said...

Gratulerer, man skulle ikke tro han var en dag over 60

M said...

Gratulerer så mye!

PRS said...

Jeg er skuffet over Dr. Fjeldberg. Han har satt påske fremfor Iver?

Dr.Kvant said...

Dr. F. syntes det var bedre å sende en personlig hilsen direkte til Brevik enn å henvende seg til han via dette mediet, vi vet jo ikke hvor ofte Iver er innom fellesbloggen...

Gratulerer Iver! Måtte dine kommende 70 år bli like gode som de foregående 70.

Thomas said...

Ja grattis da!

Brage said...

Hura for Norges nest mest berømte Iver!

dr_bab said...

Nest mest?

PRS said...

La ikke fotballspillere gå foran Iver. Dette er skitne avskum av noen løse høner, forstørret, og slynget opp i en fiksstjernehimmel av grotesk og ufortjent gjenkjennelighet.

dr_bab said...

Det finnes ingen fotballspillere som heter Iver heller.

Hvem i salte sylteskallen tenker Brage på?

dr_bab said...

Forresten har

"skitne avskum av noen løse høner",

som har blitt

"forstørret, og slynget opp i en fiksstjernehimmel av grotesk og ufortjent gjenkjennelighet."

fått mye oppmerksomhet på bloggen i det siste...

Brage said...

Jeg tenkte selvsagt på Ivar Fridtjof Andresen, bedre kjent som IFA-mannen. Men i galskapens time glemte jeg at denne mannen heter Ivar og ikke Iver, dermed er jubilanten den soleklart mest berømte av alle Ivere i verden.

dr_bab said...

Kanskje det kan komme en ny IFA-versjon, en IHB-pastill?

"Blandt dens fornemste egenskaper er først og fremst den, at den forebygger tørrhet i hals og svelg. Jeg kan paa det varmeste anbefale denne pastill til fysikere, foredragsholdere, røkere og sportsmenn.”

Iver H. Brevik

PRS said...
This comment has been removed by the author.