Wednesday, April 29, 2009

Corona

Corona er et dyrt øl. Folk flotter seg med Corona, og tror de har kjøpt noe ekstra godt. Her er hva ølskribent Michael Jackson har å si om brygget:
    "Corona is a beer made as cheaply as possible, so that it can be sold inexpensively to manual labourers in Mexico. [..] These modestly-paid bean-pickers get what they can pay for, and their thirst is quenched. Corona tastes like a beer made with a very high percentage of corn adjunct and a short lagering time. It is thin bodied, with some apple notes. It is no worse, nor better, than several similar products. That it should command a high price in the United States reflects upon the judgement of its consumers."

Noia

Nå har jeg fått noia. Enten fordi jeg sitter på hjemmekontor alene hele dagen, eller fordi dette er min første pandemi. La oss skyte alle dyr og bli veggiser.

Tuesday, April 28, 2009

Stavne

Idag har jeg hatt en intervalløkt(UTROLIG NOK) langs nidelven og oppover Osloveien til Stavne. Da jeg kom til Stavne la jeg straks merke til mye forandringer. Alle trær var tatt bort og hele området så ut som en industripark. Selve stasjonen sto der da men mer falleferdig enn noen gang, nesten all maling var borte og det så litt ensomt ut der!

Dagens godnyhet fikk jeg imidlertid da jeg kom på andre siden og skulle løpe/gå videre. Det stod 10-12 stk der, grilla og drakk øl på perongen. Godt å vite at dagens studenter er minst like øltørste som oss, står respekt av vorspiel og grilling/øl kl 16 på en tirsdag:-)

Over på andre siden var planen å spurte gjennom berg studentby for å mimre om gamle dager, men fikk et lite sjokk da jeg så at hele studentbyen var jevnet med jorden. Tenkte straks på Hansen og alle årene hans der. Har selv vært full mange ganger på berg, likte godt å sitte på gresset der og se utover byen og alle damene som kom forbi.

Hemmer i Nabladet

Pga Egil's siste kommentar i forrige innlegg, forsøkte jeg å google meg selv. En av tingene som kom opp var en link til Nabladet, med kommentar "Takk til Halvor Dalaker for tips".

Denne linken ledet meg til Nabladets annen utgave fra i år, og på side 15 har de skrevet om Hemmers bok i Tippereklamen.

Sunday, April 26, 2009

Nytt utested

Bryggerinavn

I hjemmebryggemiljøet er det relativt vanlig å ha et "navn" på bryggeriet sitt. NM-vinner Gahr bruker f.eks. navnet Andrimne, etter kokken i Vallhall. Jeg har gått og grunnet litt på hva jeg skal kalle bryggeriet mitt. Det bør være et navn som ikke har copyright, men som kan knyttes tett opp mot min person, virke og åndsliv. En tilknytning til øl er også positivt.

Foreløpige forslag er 16-bit bryggerier og Den gyldne Åbor. Det første forslaget er selvsagt knyttet opp mot SNES, og jeg liker det navnet godt. Litt dumt at det ikke har en relasjon til øl. Det andre forslaget kommer fra Ringenes Herre, en bok som har hatt stor påvirkning på meg, og som sikkert er den boka jeg har lest flest ganger. I kapittelet "A shortcut to mushrooms" sier Peregrin Took at han hadde håpt å dra forbi "The Golden Perch" fordi de har "the best beer in the Eastfarthing". Åbor er også en av mine favorittfisker, jeg synes den har fine striper.

Hvis noen har noen innspill til hvilke av disse forslagene dere liker best, eller forslag til forandringer, eller forslag til helt andre navn, setter jeg stor pris på det.

Friday, April 24, 2009

Brage slipper nederlag!

I dag ble det klart at Southampton rykker ned til League One. Brage var som kjent fram til for få år siden Southamptonsupporter, men han har byttet til Arsenal. Argumentet for dette blodsviket var at han da blei eneste Arsenalsupporter på jobb. Flaks for Brage at det vrimlet av Southampton, Middlesboro og Charltonsupportere på jobb, sånn at han måtte velge et lag som er i skikkelig medvind, og kan se langt etter tunge dager som fotballsupporter.

Thursday, April 23, 2009

Sletten og Hansen på Harrytur

I dag var Sletten og Hansen med Torleifs fleskebuss til Sverige for å kjøpe billig flesk, sprit og tobakksvarer.

Sletten uttrykte glede over at han hadde funnet tre nye ølkorker til samlingen sin.

Tuesday, April 21, 2009

Gladsak

Etter forespørsel fra min kollega dr. Gaute Stokkan om min Norbrygg-avatar var inspirert av helteposteien han fikk til sitt bryllup, sendte jeg ham en link til fellesbloggen der han fikk dette bekreftet. Etter å ha lest litt rundt på bloggen skjønte han at Iver Brevik stod høyt i kurs blandt bloggerne, og han kom med følgende gladsak:
    Jeg leste artikkelen du hadde lastet opp med sitatet: Iver Brevik har derfor i mange artikler, både sammen med studenter ved NTNU og sammen med russiske forskere, studert universmodeller fylt av viskøse væsker.

    Artikkelen Brevik skrev med utgangspunkt i prosjektoppgaven min: Brevik, I. and G. Stokkan (1996). "Viscosity and matter creation in the early universe." ASTROPHYSICS AND SPACE SCIENCE 239(1): 89-96.

Saturday, April 18, 2009

BURGER

Har nå fått en burger hos Terje. Den var uten salat og løk, men likevel ganske utsøkt slik at jeg må vurdere den til terningkast 4. Skal nå på konsert og så møte Ketil, Lasse, Torje, Erik. Vi DRIKKER. Jeg synes det er fint at Svein og Edel har valgt å kalle hamsteren Iver. Dag er tilbake i Tyskland, mens Thomas2 og Magnus ikke har latt høre fra seg i dag. Kanskje har de fått seg DAMER.

Hamster


I dag har Edel og jeg (mest Edel) investert i en hamster. Den er en liten dverghamster, og bor nå i et lite bur med tuneller og hjul som snurrer rundt. Navneforslag mottas med takk (Iver er naturligvis et selvskrevent alternativ)

Thursday, April 16, 2009

Ølsmaking, jobbnytt og generell togkos.

Dr. Babs Red Ale jeg fikk med meg fra mitt forrige besøk i Trondheim ble i går testet av undertegnedes svært kresne gane. Jeg ble faktisk svært overrasket over kvaliteten, det lignet definitivt ikke på det skvipet jeg selv har vært med å "brygge" under studietiden. Bortsett fra at det var en ørliten tanke for søtt, har jeg ingenting å utsette. Ville faktisk vært ganske så fornøyd om jeg fikk denne servert på en uteplass. Håper Bab vil fortsette disse bryggeriprosjektene i lang tid framover.

Annet nytt er at Toget har fått seg jobb. Han skal plage 2. og 3. klassingene på Katta i Oslo i et halvår med svært gode muligheter for å fortsette etter permisjonen til min kvinnelige forgjenger.

Noen av dere har kanskje fått med dere at mitt barndomshjem på bygda skal selges og i den forbindelse må man jo rydde litt i låve, kjeller osv.
Status etter flytteryddingen hos mine foreldre i påsken er:
en brist i ribbein på høyre side
brist i høyre pekefinger
en container med 14 tonn jordbruksredskaper
3,5 tonn rent søppel
17 potetkasser med gammel halm
24 vinduer fra 1950-60
Utallige bokser med rottegift, maskinolje og diverse annet skrot

Om nøyaktig en måneds tid er jeg ikke et odelstog lenger, da kan noen ivrige unge sjeler få lov til å drive familiegården videre.

Sunday, April 12, 2009

Gårsdagens konfereranse hos Prof.S

Her er fotografier fra gårsdagens konferanse. Det var trivlig. Deltakere var Evensberget fra Tyskland, Skjølberg 1 & 2, Sletten, Mortensen fra Bergen og Tronstad. Skjølberg 1 var sjåfør.
Skjølberg 2, Evensberget og Mortensen valgte alle å gå med vertikalt stripete skjorter.




Saturday, April 11, 2009

IVER

JEG VAR UTE OG JOGGET I IVER-T-SKJORTEN NÅ. FIKK NOEN RARE BLIKK. FOLK VISER IKKE RESPEKTEN SOM DE BURDE. I DAG SKAL VI DRIKKE. LASSE M. ER I BYEN. OG DAG?????

Kirkehøytidsrelaterte lukketider gir påskekrise

I dag fikk jeg meg en svært ubehagelig overaskelse da jeg sjekka nettsidene til vinmonopolet:
    "Alle Vinmonopolets butikker holder stengt påskeaften."

Dette stakk store kjepper i hjulene for min plan om å kose meg med det beste av belgisk øl. Heldigvis har jeg en Nøgne Ø "God Påske" i kjelleren, som er belgiskinspirert og veldig god. Om ikke dette tilfredstiller mine behov kan jeg måtte bli nødt til å åpne min flaske med Gouden Carolus Cuvée Van de Kaizer Blauw 2008, som jeg i utganspunktet hadde tenkt å lagre noen måneder.

Thursday, April 09, 2009

Ekspertenes dom: Standardpils

Jeg har nå gått igjennom standardpilsene på ølhund-nettstedet ratebeer.com. Ingen av ølene gjør det spesielt skarpt, men rekkefølgen er som følger:

    1-Aass 20%
    2-Hansa 12%
    3-Dahls, Ringnes, Borg 10%
    6-CB 9%
    7-Tuborg, Nordlandspils, Grans, Mack 8%
    11-Pokal 4%
    12-Seidel 3%


Blant øl som faktisk gjør det godt og som er tilgjengelige i Norge nevnes Mikkeler Beer Geek Breakfast (100%), Rochefort 10 (100%), Nøgne Ø Imperial Stout (100%), Chimay Blå (99%), Raasted Imperial Stout (99%) og det tradisjonelle, røkte, Norwegian Wood fra Haandbryggeriet (92%).

Saltpastiller i mer moderne utgave.


Jeg syns Babs forslag er godt, og oppfordrer folk til å sende inn design-forslag til de nye saltpastillene.

Tuesday, April 07, 2009

Iver Brevik 70 år!


I dag fyller Iver Brevik 70 år. Jeg vil oppfordre alle bloggere til å signere gratulasjonsprotokollen med en kommentar.

Friday, April 03, 2009

Snøfri Påske for første gang

Jeg skal til Kina i Påsken, eller for å være helt presis Beijing. Det blir min første utenlandstur i 2009, og selv om det er trist at det ikke blir noe snøkontakt denne påsken så er det ikke slik at jeg gruer meg heller. Målet for turen er å sprade på muren de har der, og å smake på et nytt dyr. Jeg har fått tips om hvor jeg kan finne hundekjøtt, det hadde vært litt morsomt å spise, kanskje som en kebab?

Hva skal resten av Fellesbloggerne finne på?

Wednesday, April 01, 2009

Iver og Fellesbloggen i "Fra Fysikkens Verden"!

I anledning Ivers 70 års dag den 7.April har redaktør Øyvind G. Grøn fra tidsskriftet Fra Fysikkens Verden (http://www.fys.uio.no/publ/ffv/) skrevet en fin gratulasjonsartikkel om Iver. Her er hele hans forskningskarriere oppsummert i korte trekk samt annen velfortjent hyllest rundt hans person. I tillegg kan det siteres fra artikkelen: 

Iver har gjort dypt intrykk som en engasjert foreleser og forsker ved NTNU. 
I studentenes fellesblogg ved NTNU er Brevik ofte nevnt. Der står blant annet:
"Før forelesningen tenkte jeg ok, Iver er voldsomt dyktig, men mangler ideer.
Men når jeg fulgte ham på nært hold kunne jeg se at han var sterk i alle faser.
I alle faser! Det var som å sitte i et kraftfelt."

Her har Bab lastet opp hele artikkelen: