Wednesday, July 22, 2009

Milepæl i en matematikers arbeidshverdag

I dag er siste dag på SINTEF-jobben for Martin. Han fikk jobben tilbake i 2007, umiddelbart etter hans pokerperiode. Han har nå knottet vannkraftprogrammer for SINTEF i drøyt to år, og vender tilbake til stipendiatstillingen ved Institutt for Matematiske Fag. Han permiterte seg fra denne stillingen for ca 3 år siden, for å ta fatt på nevnte pokerperiode.

7 comments:

PRS said...

La oss håpe at han går inn med full kraft i den nye stillingen og vil revolusjonere læren om p-adiske tall, som forhåptenligvis vil skape bedre rammevilkår for vårt kvantemekaniske maskineri.

Dr. Hall said...

Etter jobb drar Martin på ferie, til Sverige, Bergen og Rondane. Han er tilbake om et par uker, uthvilt og klar for doktorgrad. I August skal kollegene på Sintef arrangere kakeselskap for å ære Martin. Jeg har fått ansvaret for fiskene til Martin og Vibeke mens de er på ferie

Krana said...

Du tar på deg tunge oppgaver Dr.H. Jeg vil med stor nysgjerrighet og interesse følge med på M sitt kommende arbeid.

dr_bab said...

Jeg prøvde å lese litt om p-adiske tall på Wikipedia i går.

Jeg forstår det ikke. Jeg ser med gru fram til å høre på Martin bable om dette i timesvis på sin disputas.

Toget said...

Jeg prøvde også å lese meg litt opp på disse tallene, men det er utenfor min kapasitet. Uansett, satser på at M vil trives i "ny" jobb. DET kan man vel unne han.

Krana said...

Jeg skjønte heller ikke bæret av wikipedia forklaringen. Sist jeg var i trondheim fikk jeg en forklaring av M som jeg innbiller meg at jeg forstod litt av. Spesielt interessant er det hvorfor disse tallene kan være så godt egnet for anvendelse i kvantemekanikken.

dr_bab said...

Kanskje Martin kan gi en lettfattelig innføring i form av et foredrag under et framtidig fredagskollokvie i Ketils nye leilighet.