Saturday, October 31, 2009

Øl

Da har jeg smakt på årets første juleøl, en Dahls juleøl. Den smakte OK.

8 comments:

dr_bab said...

Jeg smakte to i går: Bare Jul fra Grans og Hansa Julebrygg.

Bare Jul smakte veldig lite, og var temmelig lys til å kalles juleøl. Slett ikkenoe å skryte av og terningkast 2.

Hansa Julebrygg har vært godt dem siste åra hvis ikke jeg husker helt feil, og det var helt greit i år også. Kanskje i overkant søt. Terningkast 4.

Krana said...

Husker at Hansa Julebrygg var bra i fjor ja.
Har ikke kommet til juleøl-testinga selv. Dere materialteknologer er ¤/#")¤/"# først ute med alt!
Jeg drakk Guinness igår, kjøpt med fra Dublin.

dr_bab said...

I går kveld smakte jeg noen nye juleøl. Først Nordlands Juleøl som jeg blei veldig positivt overasket over. Den beste så langt i år, men jeg føler det fortsatt mangler litt på å få terningkast 5, så det blir en firer.

Jeg forsøkte så en gammel favoritt: Grans Julebrygg, som jeg har holdt som et av de beste butikkjuleøla over flere år. Den smakte ok, men det var en ganske kraftig brentsmak der. Ikke en god brentsmak som i Guiness, fra røstet bygg, men mer som svidd sukker. Terningkast 3.

Til slutt smakte jeg på en Dahls, som nok en gang sklei inn som en veldig anonym øl. Kan aldri huske at denne juleølen har vært hverken spesielt god eller spesielt dårlig. Terningkast 3.

Unknown said...

Jeg er misunnelig, da jeg ikke får smakt på noe juleøl på en stund. Juleølslippet er vel 1. nov., altså i dag i praksis.

Leser anmeldelse med stor interesse, og er skuffet over Grans julebrygg om det kun er en treer. Hansa julebrygg pleier å være av de bedre, og en 4'er er ikke til å kimse av.

Jeg legger umiddelbart merke til at Bab er, som forventet, bra kalibrert. Mange kunne latt seg lure til å gi en noe ufortjent 5'er på tidlig tidspunkt i smakingen, men den gang ei. Storheter som God jul'en til Nøgne Ø er jo ei anmeldt eller smakt enda.

dr_bab said...

I går prøvde jeg Frydenlunds Juleøl. Den var forsåvidt ganske god, men den hadde et noe forvirrende preg av tomtebrygg som vippet meg litt av pinnen.

Den er bedre enn Dahls og Grans Julebrygg, men jeg ender nok likevel opp med å gi en treer på terningkast, med forbehold om at dette er i overkant strengt.

Unknown said...

Frekt, så frekt. Burde jo være noe juleøl rundt om på bruket her også, men ikke sett noe. Bestilte meg 2 stk av Nøgne Ø Andrhimnir barley wine ale, NØ Special holiday ale, samt Ægir Julebrygg i går. Blir bra :)

dr_bab said...

Ai. Andrhimnir barley wine ale, det er jo det som er brygget av Gahr, som han vant NM i hjemmebrygg med!

Jeg må snarest inn å bestille noen flasker. Ser også at de i år, i tillegg til God og Underlig Jul, har en Special Holiday Ale.

Denne ølen skulle være brygget etter en oppskrift utarbeidet i felleskap av Nøgne Ø og et amerikansk bryggeri, og så blir ølet brygget etter samme oppskrift ved begge bryggerier. Hadde vært stilig å hatt en paralleltesting av de to.

Forøvrig er det vel vanlig med såkalte "Winter Warmers" i England, de burde vel være å få tak i snart.

Unknown said...

Ja, bestilte to av Special Ale't også, samt Ægir som sagt. Hadde vært veldig kult å sammenlikne de to, de så litt om det i Norøl-mailen nå (som du sikkert har lest). Bra test for å se hvor mye bryggeutstyr osv har å si, de har jo brukt samme oppskrift.

Gahr er turbomannen som svarer innen 3 sek på det ølforumet, sant? :)

Burde være lett å få tak i Winter Ale, tom på tapp fra f.eks. Fullers antar jeg. Skal snokes.